Špičaté zelí



                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6594) - 9.142 (?) 
25.12.2024 16:54

Neřekl bych že jen o lenosti, ale taky o hubě. Mně citron k zelí nesedí. Mám radši ocet.

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2938) - 208.138 (?), 25.12.2024 23:05

Do dušeného zelí mi jednoznačně patří ocet. Zkoušel jsem citron, není to ono. Ale do salátů ze syrové zeleniny obecně nedávám vodu, takže mi tam ladí víc limetka. Směs oleje a octa mi neladí. Ale občas dělám "hospodský" okurkový salát, tedy s vodou a octem. Tam zas mi citron nepasuje. Okurky ale spíš s jogurtem a česnekem. Zkoušel jsem i kysanou smetanu, ale vyhrál jogurt. Jako tzatziki, ale řidší, nevymačkávám vodu z okurek. Už aby bylo jaro.

Milan

                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2938) - 208.138 (?), 25.12.2024 23:12

Limetky vydrží klidně i měsíc, ale u nás chtějí i 13 korun za kus. S citrónama ze supermarketů je potíž vždycky, kazí se během několika dní. A když koupím balené v síťce, je mezi nimi vždycky nejmíň jeden už načatý hnilobou nebo plísní. V krámě to není vidět, ale doma se to rychle projeví.

Milan

                     
host - 199.133 (?), 27.12.2024 13:28

Jaký kdo používá rostlinný olej? Já používám olivový, ale ten dost podražil. Nejradši mám tzv. řecký salát s balkánský sýrem. Originál Feta je také dost drahý, tak ten jen občas.  

                     
Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2938) - 208.138 (?), 27.12.2024 18:14

Kdysi jsem byl na dovolené v Řecku a tam jsem si oblíbil jejich žlutý olivový olej. Takže pokud ho seženu, dávám do salátů ten (Lyrakis, Kreolis nebo jiný). Zelené olivové oleje se mi zdají nahořklé - Itálie, Španělsko. V takovém případě dám raději přednost slunečnicovému. Cena olivového oleje tento rok opravdu enormě vyskočila, klidně i o víc než 50%. Balkánský sýr ale nedávám nikdy.

Milan HP

                     
walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1984) - 12.19 (?), 30.12.2024 18:18
Občas dám olivový olej, ale salát má pak hned trochu jinačí chuť, dávám ho na ledový salát. Na míchaný salát ze zelí, papriky, rajčat a teď ještě i mrkve dávám olej slunečnicový. Dnes další mísa k večeři. Walter
salát v zimě
salát v zimě




                     
MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 158.138 (?), 30.12.2024 20:04
Máte to krásně najemno, super
                     
walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1984) - 12.19 (?), 30.12.2024 20:31

Díky, najemno je chuťově nejlepší. Jinak zelí jsem kvůli mrazům musel ze skleníku přemístit do chladničky.

                     
host - 138.65 (?), 31.12.2024 9:33

Pěkné, strouhéte na struhadle? Já jsem zvyjký řecký salát, tzn. na hrubo pokrájené, tak má řecký salát vypadat.

Mrkev jím samostatně, do salátu nedávám. Kupuji salátové okurky, v podstatě celou zimu, bývají často v akci /Tesco/.

                     
walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1984) - 168.103 (?), 31.12.2024 13:06
máme starý dobrý krouhač Eta 0025,nic lepßího nehledám.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová stodola6.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?30.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku22.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku21.12.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika