Topaz nepřekonaný



Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 3.130 (?)
1.12.2017 20:51

Možná se ješte musí odležet, je to sice z oblasti Galanty ale je dost kyselé, počkáme uvidíme a i když jeden Topaz neublíži.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
Janst - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (192) - 3.130 (?), 1.12.2017 20:51

Možná se ješte musí odležet, je to sice z oblasti Galanty ale je dost kyselé, počkáme uvidíme a i když jeden Topaz neublíži.

            
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (643) - 53.62 (?), 1.12.2017 22:35

Neslyšel jsem od nikoho, že by byl Topaz moc kyselý. Právěže kyselinka se krásně snoubí se sladkostí, skvělé jablko. To Melodie umí pěkně zakroutit hubou a moc ji nemusím. Zato táta ji má nejraději.

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 2.12.2017 9:00

U nás je v tuto dobvu Topaz hodně kyselý. Na jaře už je příjemně sladkokyselý. Melodie i Zvonkové mají převahu kyselin možná větší, ale chybí jim topazovský říz.

               
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.63 (?), 3.12.2017 15:26
Plný súhlas s Daníkom a M.Votrubcom - Topaz je mimoriadne vydarená odroda z českého "rezistentného" šľachtenia. Aj keď už rezistentný všade bohužiaľ nie je. U mňa zatiaľ spoľahlivo je. Vypisovať tu nejaké verdikty o Topaze (J.S.) na základe KUPOVANÝCH jabĺk je asi tak "10 metrov mimo misy". Pre J.S.: nič v zlom, ale zasaďte si Topaz, pestujte ho tak zo 10 rokov a potom napíšte recenciu na jeho chuť. Topaz je odroda ktorá potrebuje "dozrieť" v pivnici, hodnotiť jeho chuťové parametre začiatkom decembra je prejavom neskúsenosti/amaterizmu. Máloktorá odroda má taký jednoznačný chuťový "odtlačok" ako tento kríženec Primy a Vandy. Netvrdím že sa hodí do akýchkoľvek podmienok, ale odsudzovať túto odrodu po zahryznutí do kúpeného jablka je prejavom neskúsenosti s pestovaním jabloní. IH

                  
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 3.12.2017 15:37

hodnotiť jeho chuťové parametre začiatkom decembra je prejavom neskúsenosti/amaterizmu.

Proč jako? Prostě ho ochutnal a napsal to. Nemusí čekat přesně do únorového úterý půlpátý odpoledne aby jabko slavnostně rozkrojil.

                     
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.63 (?), 3.12.2017 15:44
Ja Vám Váš názor neberiem, PP. Ale sú jablká, ktoré sa dajú konzumovať hneď, a sú jablká ktoré potrebujú dozrieť v pivnici. Stojím si za tým, že hodnotiť Topaz začiatkom decembra je irelevantné. Je to odroda ktorú si treba vychutnať neskôr. Doplním ešte jeden obrázok Topazu. Za seba - som rád že ho v záhrade mám. Nikoho nenútim mať ho tiež. Ale - prosím - nesúďte ho teraz... To naozaj nie... IH

                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 3.12.2017 15:51

Ale sú jablká, ktoré sa dajú konzumovať hneď, a sú jablká ktoré potrebujú dozrieť v pivnici.

O tom se tu všeobecně lecos ví. Ale nelíbí se mi ta "neznalost" a "amatérismus". To je podle mne nevhodný, povýšený, až skoro urážlivý výraz.

                     
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.63 (?), 3.12.2017 16:00
Opakujem - za tým čo som napísal si stojím. Aj za tými výrazmi ktoré citujete. Sú možno drsné, ale presné. Už som si zvykol, že tu pôsobím ako alergén. Nechcem sa s nikým hádať. Ak môžem, poprosím ARGUMENTY - Vaše aj J.S. Koľko rokov Topaz pestujete, koľko máte stromov, event.nejaké fotky... O kupovaných jablkách debatovať nemienim. IH
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 3.12.2017 17:37

nelíbí se mi ta "neznalost" a "amatérismus". To je podle mne nevhodný, povýšený, až skoro urážlivý výraz.

Když si přečteme expresivní hodnocení pana Staršího, jakými slovy on Topaz jednoznačně odsoudil (...je to nejlepší jablko mezi citronama... o tom Topazu tady každý jenom mlží jako tajný agent šlechtitelské stanice, reknu že je to kyselé a je to ale je to vhodné jablko když máte nechuť k jídlu...), pak jsou výrazy neznalost a amatérizmus zcela na místě. Ostatně amatéři jsme tu všichni.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.12.2017 18:09

Mě milovníka Topazu vůbec ničím neprovokuje. Má právo se vyjádřit o čemkoliv, tudíž i o kupovaných plodech. Myslím, že pěstování zvládne i bez zkušeností onoho pána.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika