|
Přesazení broskvoně, 11:45 Přesadit můžete, radikálně ostříhat musíte. Tím nemyslím zkrácení letorostů, ale řezem na převod výrazně sesadit korunu.
Ponechané množství v koruně by mělo odpovídat vydolovanému kořenovému systému. |
 |
Střih meruňky, 11.3.2025 Přesně tak, celý vrch pryč a zapěstovat nový terminál. Druhé patro budovat po dostatečném zesílení prvního |
 |
|
 |
Kadeřavost broskvoní 2025, 11.3.2025 Sad na větrné hůrce, bez postřiku by bylo napadení masivní. |
 |
Mechelenská, 18.2.2025 Díky. Mám pro strom málo místa, myslím, že vlastnosti růstu využiji. |
 |
Mechelenská, 16.2.2025 Mám v plánu vysadit zimní hrušeň, postupně z ní vypěstovat multiodrůdovou zimní. Teď vybírám základní, nosnou odrůdu a padla mi do oka Mechelenská. Prosím znalé, moc jich asi nebude, o vlastní zkušenosti s touto odrůdou. Díky |
 |
Kadeřavost broskvoní 2025, 10.2.2025 Dříve jsem pěstoval broskvoně na semenáčích a problém nebyl. S postupným oteplováním a úbytkem vláhy (delší období sucha a častější větry) začaly stromy strádat a hynout. Nově vysazené stromky na různých podnožích vydržely pár let a bylo po nich.... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost broskvoní 2025, 9.2.2025 Takže před a po postřiku mědí pár kostek cukru a je to cajk😎
Krom vlivu na člověka je tu i nebezpečné ukládání v půdě, které negativně ovlivňuje růst rostlin. |
 |
Kadeřavost broskvoní 2025, 8.2.2025 Určitě vás otrávit nechtěla:) Ale všeho moc škodí. Já měď používám dvakrát ročně na všechny stromy, na jaře a po opadu listí před koncem roku. U broskví i třetí v průběhu zimy při delších teplých, vlhkých epizodách. A to právě kvůli odumírání pupenů.... celý příspěvek > |
 |
Výstava Berlín 5.6.7.február 2025🍎🍏, 8.2.2025 Nikdo si nehraje na ublíženého a nepotřebuji nikoho přesvědčovat o své slušnosti. Nikoho jsem narozdíl od kamaráda Korzára neurážel, jen jsem v legraci nadhodil, že první novou odrůdu sežene Korzár, protože je znám právě tím, že má hromadu kontaktů v... celý příspěvek > |
 |
Topaz🍎, 23.1.2025 Já tam čtu něco jiného. Jen otázka, proč zakládáte nové vlákno odrůdě, která už jistě víc jak jedno vlákno tady má? |
 |
|
 |
Kadeřavost broskvoní 2025, 14.1.2025 Loni Flowbrix, letos Miedzian - oxychlorid měďnatý. |
 |
Sháním rouby Avranšské nebo gen. Le Clerc (Tišnovsko), 14.1.2025 Zajímavé. Pokud by někdo sháněl něco z následujících, mohu poslat lokalitu i s kontaktem na správce přes SZ
PI PS KORENNA TREŠŇOVIŠEN 3 PS KORENNA DURANCIE P7 P7 DURANCIE PP3 SPENDLIK PP4 VISEN J3 CRONCELSKE 9 J3 CRONCELSKE 10 J25 JADERNIČKA 11... celý příspěvek > |
 |
Degustácia Horná Bečva🍎, 14.1.2025 Sláva vítězům. Admirál z Beskyd 620mnm jen o fous za Galantem z Břeclavska 200mnm...
Máte někdo více informací o odrůdě Galant Lumaga a Tonic? |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, obaleči, svilušky... aj. v jádrovinách 2025, 7.1.2025 Zlatý motorový rosič... |
 |
Najkrajšie jablko 🍎🍏, 7.12.2024 Ještě tam zapomněl pověsit srp a kladivo... 😁 |
 |