Topaz nepřekonaný
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaroslav u Prahy - Stříbrný Zahrádkář (174) - 228.83 (?), 27.10.2015 15:07
Topaz mě opět překvapil - i bez zálivky si poradil v zatravněném sadu se šíleným suchem, shodil nadbytečné plody a vyrobil kvalitu u těch zbylých - jako každý rok.
Ostatní cv jsou malé a podřadné, jen Melodie a Rezisty na semenáčích dorostly do kvality. J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.58 (?), 27.10.2015 18:08
Kdybych přemýšlel zda si pořídit Topaz byl by ten článek a zkušenosti pro mně hodně přínosné.
A i když nechci, rád jsem si ho přečetl a děkuji za něj!
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 250.146 (?), 27.10.2015 19:22
Petre Topaz je podla mna vynikajuca odroda, velmi urodna. Co by som jej vytkol je ze na typovych podnozi je az velmi urodna, co nie je az taka sranda pri prebierke, aj ked ciastocne sa to da obmedzit chemiou. Len uvediem priklad ze tento rok sme robili prebierku plodov na odrode Topaz 4x.
Dalsia vytka je ze nu slabo platia aj ked ona za to nemôze. No a najhorsie co je ze jeden z velkych obchodnych retazcov vo svajciarsku od buducej sezony vôbec nepocita z predajom tejto odrody, a tak ako sa hufne Topaz vo svajciarsku vysadzal, tak sa teraz klcuje. Ale ani za to samotna odroda nemôze. Nahradia ju novsie odrody ako je milwa(diwa) alebo u nas nazyvana Junami a dalsie..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hugovotr - Zlatý Zahrádkář (643) - 146.186 (?), 27.10.2015 21:29
Letošní sucho Topaz (M26) moc nezvládl - malé plody v malém počtu. Vedle obsypaných Rubinol s krásnými velkými plody (vretena na MM106) to byl smutný pohled. I tak raději sáhnu po Topazu, jeho chuť mi víc vyhovuje.
MartinV
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|