Lis na ovoce



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 81.81 (?)
16.5.2010 21:17

Prodávané lisy jsou z dubu. Natrpklá příchuť po prvních  dávkách z lisu z nového dřeva brzy zmizí.
   Z buku jsem si jednou vytovil rošt do lisu. Za 4 roky se rozpadl -  bukové dřevo byloi šťávou strávené.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 249.76 (?), 16.5.2010 20:36

Výroba lisu není úplně jednoduchá záležitost.Nejdříve si musíte ujasnit, jaký objem lisu je pro Vás přijatelný, kolik práce zvládnete sám, zda použijete hydrauliku atd.Podívejte se na informace o profesionálních zařízeních z dubu. Ceny však nejsou příznivé... Potom doporučuji, pokud Vás ceny zastraší, poohlédnout se po lisech, provedených svépomocí.

                     
host - 255.25 (?), 15.9.2012 10:46

Tak jsem ji tu ždímačku právě objednal a jen malej dotaz a sice jakou tu plachetku do této ždímačky používáte nebo z čeho a v jakém rozměru si ji vyrobit? Děkuji předem za radu. S pozdravem Josef G.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.7 (?), 15.9.2012 12:44

Lisuju v lisu, nikoli ve ždímačce, takže vlastní zkušenosti nemám..  Ve ždímačce nejsou velké tlaky, takže můlžete použít cokoli. Záclonu,  silonovou síť do oken, řídkou tkaninu. V lisu by neobstály, ale ždímačka je neroztrhá

                     
host - 213.126 (?), 15.9.2012 13:02

Proč nelisovat nebo odstřeďovat bez textilie a následně šťávu cedit přes onu textilii?

                     
host - 177.227 (?), 9.10.2012 9:00

Odstředit bez textilie? To pak budete muset tu ždímačku rozšroubovat, pokud se samozdřejmě neucpe...

                     
host - 185.138 (?), 15.9.2012 23:55
Výše pán píše, že do ždímačky vám stačí obyčejné plátno, tlak není velký díky stěnám ždímačky. A ždímat bez plátna je dobrý vtip, tu ždímačku bych nechtěl vidět.
                     
host - 1.136 (?), 22.10.2013 20:33

Potvrzuji, že použití ždímačky je perfektní... jen nesmíte požít dámske nilonky na drť...(hrozí nebezpečí zachycení v případe většího množství drte a zničení ždímačky i s ohrožením zdraví). Nejlepší je pytel ze zácloviny nebo silónu.

                  
host - 215.221 (?), 16.5.2010 21:03

Dub?to se mi nezdá, co jsem dělal lisy tak vždy z buku.dub je kyselý.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 81.81 (?), 16.5.2010 21:17

Prodávané lisy jsou z dubu. Natrpklá příchuť po prvních  dávkách z lisu z nového dřeva brzy zmizí.
   Z buku jsem si jednou vytovil rošt do lisu. Za 4 roky se rozpadl -  bukové dřevo byloi šťávou strávené.

                     
host - 49.101 (?), 28.9.2012 14:59

Kdysi jsem ždímačku natřel dvousložkovým tmelem na nádrže na potraviny.Dnes jsou barvy z atestem na styk z potravinami.Přesný název nevím, ale když jsem dělal drtičku tak jsem násypku natíral touto zelenou barvou.Válec drtiče jsem si nechal udělat z antikora, včetně hrotů a násypku z plechu opatřenou tímto nátěrem. Stejným nátěrem by se dala natří i ždímačka.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika