Golden Delicious a Golden Delicious Reinders



host - 187.150 (?)
20.10.2015 8:21

Přeji dobrý den.

Po sklizni Rubínu a Bohemie se sršni pustily i do zimních odrůd, nezůstaly ušetřeny ani Melrose, Merkur, Golden Delicius a další. Musel jsem zimní odrůdy sklízet před 15. říjnem.I když nám naše železárny už nedávají do ovzduší téměř žádnou síru, Goldeny se povedly.Jen jeden úvodní postřik proti sazovitosti.

Už se těším na ochutnávky, Chuť Golden D. je nezaměnitelná, prostě výborná a inspirující.


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1710) - 77.140 (?), 21.10.2015 14:49

Pane Mikeši.pokud by pan P.Z. uvedl počet postřiků i na Opálu, tak se jenom zasměju.Ale jak je zvykem, vždy se uvede pouze u světových odrůd a ještě k tomu v nesmyslných počtech pro zahradkáře.Přesně tak se děje v jednom periodiku, kdy nám profesionální sadaři určí postřik proti houbovým chorobám pro Galu a Red Jonaprince pro zahradkáře nesmyslných 18÷20 postřiků.Ostatní výsadba tzv.rezistentů prý mnohem méně.Nikdy nám však nezdělí počet ošetření.Co myslíte, jakou odrůdu si čtenář ve slepé víře asi vybere.No přece tu méně ošetřovanou i když vlastně neví kolik těch postřiku se má vlastně aplikovat.Víte to je ta podprahovost.Už se to děje několik let. a nakonec odborník doporučí ještě odrůdy které to jsou.No přeci ty o kterých tvrdí, že jsou "rezistentní".Vědí, že je rezistence prolomena ale to jim v periodiku a tady na webu nevadí.Oni vlastně tazatele nebo čtenáře klamou.Před 8 lety se psalo - rezistence bez ošetřování stromů, dnes - odolné proti běžným rasám.A co když jsou napadeny neběžnou rasou tak jak loni a předloní.Strupovitost na těchto "rezistentech" řádila jak černá ruka.Co napíší za 5 let o těch samých odrůdách.Možná nic, protože příroda už pracuje na tom aby tuto umělou rezistenci zlikvidovala.A tempo se zrychluje.Abychom si rozuměli, nemám z toho radost, také pěstuji tzv.rezistenty.Tuším však, že je to nezvratný proces a lidé by měli být informování.Zatím tady shledávám opak a bagatelizování těchto skutečností. - Mičurin II (470m)

                     
P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 250.146 (?), 20.10.2015 22:17

Co ma toto znamenat Pan Poleha? ako pestovatela si vas vazim, no ako clovek ste u mna klesli. Pisal som uz ze nikoho som nemal v umysle strasit, takze dizinformace tu pisete teraz vy.  Nic o tom ze delate nieco spatne alebo by ste mali nieco prehodnocovat som nepisal.

Prispievam na toto forum uplne minimum prispevkov, ak vam aj tie vadia, tak nebudem vobec.

                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1710) - 165.146 (?), 20.10.2015 22:51

Zřejmě se vyžíváte v komolení příjmení.Ale to se může stát.Ale že by dvakrát posobě.No budiš.Nebojte se, oni Vás podpoří.Nemají rádi pokud má někdo svobodné názory a brání ostatní před zjevnou a cílenou demagogií.Už se ozývají a jak je jejich zvykem mění smysl všeho co jsem napsal nebo i Vy o Goldenu.Buďte v klidu.Já zůstanu sám.Ti co by mě podpořili už dávno z této diskuze odešli. - Mičurin II (470 m)

Prosím, nechci Vás znechutit, to není můj cíl.Chci jen čistou ovocnařinu bez dezinformací pro amatéry a podprahové protěžování vyvolených odrůd.- Mičurin II (470 m)

                     
P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 250.146 (?), 20.10.2015 23:15

Nevyzivam, za to prijmeni sa uprimne ospravedlnujem. ak vam prisli moje prispevky ako zjavna a cielena demagogia, tak viac tu neprispievam. vela stastia prajem.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 21.10.2015 6:54

Pane PZ, nemusíte si to tak brát k srdci. Kdybychom se měli všichni urážet kvůli nařčení, že jsme navedeni a zaplaceni k protěžování či pomlouvání určitých odrůd,  už by tu asi nepřispíval nikdo.

                     
Tomáš M. - (15) - 49.2 (?), 21.10.2015 16:12

Naopak. Já si myslím, že příspěvek, co pan P.Z. sem napsal, je přínosný v tom, že jasně ukazuje, že je mnohem lepší si ať už Goldeny nebo jiná jablka vypěstovat sami doma. Protože z těch průmyslově vyrobených se spoustou postřiků se sice přímo neotrávíte, ale na zdraví vám zcela jistě nepřidají. A opravdu nerozhoduje, jestli těch postřiků je 40 nebo 15.

Tomáš M.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 20.10.2015 22:20

Já za sebe jsem rád, že nám tu pan PZ prezentuje praktiky velkopěstitelů. Jsou to cenné informace. Jak jinak bychom se o nich dozvěděli? Jak to dělají zahrádkáři, to víme lépe, protože jimi koneckonců jsme.
    Nechci diskutovat, zda každá odrůda potřebuje nějaké minimum ochrany a jak velké to minimum vlastně je. Všechno je to o nárocích na vzhled, velikost a chuť vlastního ovoce. Za naší vsí jsou u lesa zbytky sadů po Němcích a ty stromy už 70 let nikdo neřezal, nehnojil a samozřejmě nestříkal. Jejich plody by se na pultech supermarketů asi neprosadily,  fotky v košíku by mnoho obdivných komentářů nezískaly, ale sníst se v pohodě dají. Pravda, Golden Delicious tehdy v Sudetech neznali.

                     
host - 187.150 (?), 20.10.2015 8:21

Přeji dobrý den.

Po sklizni Rubínu a Bohemie se sršni pustily i do zimních odrůd, nezůstaly ušetřeny ani Melrose, Merkur, Golden Delicius a další. Musel jsem zimní odrůdy sklízet před 15. říjnem.I když nám naše železárny už nedávají do ovzduší téměř žádnou síru, Goldeny se povedly.Jen jeden úvodní postřik proti sazovitosti.

Už se těším na ochutnávky, Chuť Golden D. je nezaměnitelná, prostě výborná a inspirující.


                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 27.10.2015 16:38

U Goldenu Delicious Reinders to zatím vypadá na nejnadějnější chuť od té doby, co ho mám naroubovaný. Jen nevím, proč při jeho dobré sluneční expozici, zůstává tak dlouho zelený. Plody jsem sklízel jen s velmi slabým světle žlutým nádechem. A více nezežloutly ani ty, které už začaly opadávat. Ještě teď jsou na stromě nějaké plody stále zelené.

                     
host - 187.150 (?), 27.10.2015 22:25

Dobrý večer,

je to asi stejné, jak třeba s Ontáriem.Někdo ho má narůžovělé, jiný až červené. Já mám(viz snímek v předcházejícím příspěvku)Golden s krásným načervenalým líčkem.Nadmořská výška 400m.

Podle Rubínu, Topazu, Bohemie a dalších mi připadá, že rozhodující pro vybarvení plodů je svit slunce ráno z východu.

Jan z pod Javorového

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika