Golden Delicious a Golden Delicious Reinders



                     
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (642) - 146.186 (?) 
25.3.2016 22:21

Jakou vlhkost a teplotu máte ve sklepě? U mne opravdu u nekterých kousků max leden, pak už hubky. Teplota od prosince kolem 6°C a vlhkost kolem 60%. 

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 187.150 (?), 25.3.2016 23:33

Dno sklepu je cca 2 metry pod zemí.Jen v hodně suchých časech je bez vody v jezírku, které jsem vyhloubil pod podlahou, také v souvislosti s uchováním roubů.

Teplota při venkovních -15 st. Celsia je ve sklípku plus 2 st. Celsia. Běžně se teplota pohybuje mezi 4-5 st. Celsia.Při dlouhodobých tuhých mrazech jsou stěny a strop sklepa pokryté ledem.

Největší problém činí vychlazení sklepu pro uskladnění brambor v srpnu.

Jablka a hrušky v druhé části sklepa, v září a říjnu, mají díky nižším venkovním teplotám přijatelnou vstupní teplotu k uložení.

Jonathany, Melrose, Golden Delicius vydrží do příští úrody.Pravda je, že vydrží, ovšem už nic moc chuť.

Jan z pod Javorového

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika