Golden Delicious a Golden Delicious Reinders



                     
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (662) - 146.186 (?) 
25.3.2016 22:21

Jakou vlhkost a teplotu máte ve sklepě? U mne opravdu u nekterých kousků max leden, pak už hubky. Teplota od prosince kolem 6°C a vlhkost kolem 60%. 

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 187.150 (?), 25.3.2016 23:33

Dno sklepu je cca 2 metry pod zemí.Jen v hodně suchých časech je bez vody v jezírku, které jsem vyhloubil pod podlahou, také v souvislosti s uchováním roubů.

Teplota při venkovních -15 st. Celsia je ve sklípku plus 2 st. Celsia. Běžně se teplota pohybuje mezi 4-5 st. Celsia.Při dlouhodobých tuhých mrazech jsou stěny a strop sklepa pokryté ledem.

Největší problém činí vychlazení sklepu pro uskladnění brambor v srpnu.

Jablka a hrušky v druhé části sklepa, v září a říjnu, mají díky nižším venkovním teplotám přijatelnou vstupní teplotu k uložení.

Jonathany, Melrose, Golden Delicius vydrží do příští úrody.Pravda je, že vydrží, ovšem už nic moc chuť.

Jan z pod Javorového

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky9:52
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika