Golden Delicious a Golden Delicious Reinders
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.84 (?), 24.3.2016 10:58
Jezdí k nám prodejce ovoce a zeleniny z kyjovska s tak obrovskými Goldeny Delicious, jaké jsem ještě neviděl. Odhadem váží 300 g a více. Chuť těch obrovských plodů je příjemná, s typickou banánovou příchutí. Zajímalo by mě, jaké výživné postřiky používají pěstitelé, aby narostly tak obrovské plody.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.170 (?), 24.3.2016 11:59
Velikost plodů neovlivňuje pouze hnojení (řez, závlaha, probírka, herb. pás, GA).
V.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.84 (?), 24.3.2016 17:27
Opál je podle mne chuťově výraznější než Golden, ale jeho nároky budou zřejmě shodné s Goldenem. V charakteristice odrůdy dle ÚEB se píše, že je vhodný do vinorodých sušších oblastí s kapénkovou závlahou. Takové podmínky nemám, takže se s ním loučím s pozdravem "Savana hokna" Opále.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.170 (?), 24.3.2016 21:39
Chutné přezrálé Goldeny jsem jedl několikrát ze stromů, které nebyly očesány, protože byly přimíchány do řádků s jinou odrůdou. Byly šťavnaté sladké vynikající chuti, ale už s mizernou skladovatelností v řádu týdnů. Podobně mile mě překvapila chuť přezrálého Zvonkového. V Čechách jsou bohužel plody s líčkem vyřazovány do nestandardu. I žlutá je nežádoucí, ale alespoň prodejná. Tržně dobře prodejné jsou zelené.
Golden nikdy nebude ideální odrůda pro zahrádkáře. V hobby skladovacích podmínkách poměrně rychle vadne.
V.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.150 (?), 24.3.2016 23:59
Musím konstatovat, že Golden je zimní jablko, ne novoroční nebo vánoční.Vydrží bez problémů do května i déle. Sklizeň v říjnu, viz příspěvek v tomto foru během sklizně.Chuť stále výborná.Sklep mám sice v zemi ovšem bez "řízené atmosféry".Nejsem vinař tak tam ty banánové dozvuky chuti při konzumaci necítím, nebo je to tím, že Alto Adige je krajem zaslíbeným pro tuto sortu jablíček.
Jan z pod Javorového
|
|
 |
|
 |
|
|
 |