Golden Delicious a Golden Delicious Reinders
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10503) - 70.216 (?) 23.11.2011 10:49, zobrazeno: 44609x
Můžete někdo potvrdit moji zkušenost, že Reindersy jsou navinulejší, než standartní Goldeny? A které vám více chutnají? Optimální je mít je asi oboje. Já mám Reindersy a někdy bych si spíš dal ty standartní.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.253 (?), 29.11.2011 19:39
Reinders mám už více let, kdy jedna firma v okolí dělala pro Holanďany stromečky, ale rozdíl v chuti oproti Goldenu jsem nezjistil.Je opravdu méně rzivý, ale ostatní vlastnosti totožné s G.D.hlavně to je silná náchylnost ke strupovitosti.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 29.11.2011 21:30
Rzivost plodů, především u zelenožlutých odrůd, mohou vyvolat i některé fungicidy, jak triazolové, tak i kontakty. A nejčastěji býval zmiňován Golden D.
Ještě v 90. letech upozorňovala fy Du Pont na tuto možnost u svého přípravku Punch v období po odkvětu.. Později ho prodala Arystě, a ta už toto neavizovala. A naopak výrobce a původní vlastník Syllitu, tedy fy Rhone-Poulenc o možnosti vyvolání rzivosti Syllitem neříkal nic. Dnes Syllit u nás nabízí fy Arysta a ve svém katalogu nedoporučuje jeho použití v jádrovinách v období kvetení a po odkvětu až do velikosti plodů vlašského ořechu. Zároveň ale říká, že přímý vliv Syllitu na rozvoj rzivosti plodů nebyl nikde prokázán. Takže to je asi složitější.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|