Příspěvky uživatele - Mičurin II

Odrůda Admiral, 10.3.2025
Vybrali jsme si pane dost problematický koníček.Naše úsilí je dost odvislé od vyšší moci.Počínaje počasím, ať se jedná o jarní mrazíky či krupobítí. Zanedbatelní nejsou také škůdci, houbové choroby, vichřice atd.Naše nemalé úsilí může být během jedné... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 9.3.2025 Obsahuje fotku
Včera na zahradě jsem očistil mokrým hadrem kmínek pod řezem a nad řezem (šipka) pro založení korunky.Pravděpodobně jsem odstranil patinu na kmínku po postřicích (zřejmě po aplikaci růstový stimulátorů).Barvy se po namokření skoro vyrovnaly.Zasadil... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 8.3.2025
Díky za foto pane Waltře.Váš stromek je z jiného zdroje a jasně je vidět stejné hnědočervené zbarvení kůry celého stromku který mám já opticky až od 70 cm kmínku.Tedy dvouleté a jednoleté dřevo stejné barvy.Mám zaručeně stromek vypěstovaný metodou... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 7.3.2025
Zatím jsem u Lyry zaznamenal pouze právní ochranu v EU.Zřejmě o US patent šlechtitel zatím nepožádal.Ten kontrast jednoletého dřeva s dvouletým při zapěstování metodou knip je u této odrůdy opravdu málo kdy k vidění.Loni jsem knip metodu zkusil ale v... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 6.3.2025
Mě jen zajímalo zda takový dojem mají i ostatní když letos je tak velký zájem o tuto odrůdu z Fytosu a jistě ji koupilo víc lidí co sem chodí.Hledal jsem u odrůdy Lyra US patent ale nenašel.Tam se často uvádí barva letorostu i staršího dřeva a... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 5.3.2025 Obsahuje fotku
Prohlédl jsem si pozorněji dnes obdržený stromek a mám tušení že se jedná o stromek z brzdící vložkou.U Lyry je deklarován silný růst a při podnoži MM111 by to mělo logiku.Jaký na to máte názor? Od výšky 70 cm je úpně jiná barva dřeva a počet... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 5.3.2025 Obsahuje fotku
Včera roubování kopulací loni neujmutých roubů na loňské letorosty které byly vytvarovány pro potřeby vřetene a pohodlnějšího roubování - obr.1÷4 vždy před roubováním a po roubování. Další rouby na jiném vřeteni také na letorosty loni připravené po... celý příspěvek >
Swing Xeleven 🍎, 22.2.2025
Pěkně jste se předzásobil.Jistě víte proč. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Swing Xeleven 🍎, 20.2.2025
Zatím jsem Envy neochutnal.Nikde ji u nás v obchodech nenabízejí ale velmi mě zajímá.Je to jedna z posledních odrůd která není zatížená genovou manipulací.Pink Lady je opravdu dost hustá a pevná.Vše ale nahradí vynikající chuť.Ráno jsem měl ke... celý příspěvek >
Mechelenská, 16.2.2025
Také bych rád praktické informace o této odrůdě.Získal jsem rouby a doporučení této pozdní odrůdy. Budu letos přeroubovávat jednu větev v Lucasce kde naroubovaná odrůda Alessia paběrkuje.Trochu jsem ji proklepl a Mechelenská z nejčastějším synonymem... celý příspěvek >
Počasí 2025, 14.2.2025 Obsahuje fotku
Čeká nás asi týden mrazů tak jsme před polednem jeli tepelně zabezpečit sklep.Příroda se již připravila sama napadnutím sněhu.Jenom v poloskleníčku jsem musel pomoci.Tam sníh sám nenapadá. Stromky jsou jak pod peřinou a může mrznout.Přírodu to jen... celý příspěvek >
Wellant, 12.2.2025
Dobrý den.Wellant mě plodí na krátkém a středně dlouhém obrostu a bohatě kvete.Tyto vlastnosti zřejmě zdědil po jednom z rodičů Elise kde se uvádí vysoká plodnost. U Wellantu se uvádí silný růst což u mě neplatí vzhledem k neumyslnému naroubování na... celý příspěvek >
Výstava Berlín 5.6.7.február 2025🍎🍏, 8.2.2025
Jedna věc je jistá.Jisté skupině velice vadí pokud pan Korzár představuje novinky a vůbec dění na zahraniční ovocnářské scéně. Proč jim tak vadí informace a vždy příjde hulvátský příspěvek. V tomto případě okamžité zesměšňování p.Korzára také na... celý příspěvek >
Lory Inogo 🍏, 7.2.2025
Ono se nám to klima tak trošku změnilo (přirozeně).Argumentujete s 30 let starými údaji kdy se G.D. klidil ve středních polohách koncem října nebo nedozrál.Volba podnože, pěstitelského tvaru, agrotechniky a výběru mikroklima na zahradě dokáže uspíšit... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 4.2.2025
Litoměřice mě ještě nezklamaly.Rouby byly mokré.Nechal jsem je oschnout při venkovní teplotě, zamazal horní části roubů Legocortexem proti odparu, vytřídil a nachystal na založení do zahradního sklepa do vlhké směsi písku a hlíny.Zatím budou asi 2÷3... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika