Odrůda Admiral

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1754) - 165.146 (?)
10.3.2025 12:00

Vybrali jsme si pane dost problematický koníček.Naše úsilí je dost odvislé od vyšší moci.Počínaje počasím, ať se jedná o jarní mrazíky či krupobítí. Zanedbatelní nejsou také škůdci, houbové choroby, vichřice atd.Naše nemalé úsilí může být během jedné mrazivé noci nebo bouřky zmařeno.Když se mě lidé ptají, jaká bude úroda říkám. Zatim dobrý.Pokud není ovoce ve sklepě tak jsem nic nevypěstoval.Ale neměnil bych.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 189.109 (?), 21.3.2023 14:32

Takové prohlášení je samozřejmě pravda a ač tu věčně proti němu vystupujete (vaše typické "je to přeceňovaná odrůda"), tak zcela marně. Kdo ochutnal, moc dobře ví, že se mu žádná jiná nevyrovná. To je fakt, který se sám a marně snažíte popřít. wink

host - 17.244 (?), 21.3.2023 15:09

Nevím kdo tu věčně vystupuje proti Admirálovi pane Petře z H., já jsem nikdy nenapsal, že "je to přeceňovaná odrůda", protože vím že to jablko má svoje kvality, jako je skladovatelnost a čerstvost dužiny, jen ta chuť jablka v rodině nikoho nenadchla. Tak to prostě je, to snad není trestné.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 21.3.2023 20:29

To je mi překvapení, že tady působí pan Petr z H.. Proč se nepřihlásíte pod svým jménem? Každý takový přihlášený pisatel je přínosem, protože vím, co kde pěstuje. Stejně tak pan Fiala, který naposledy přispěl tureckými odrůdami meruněk. U pana Fialy by mě zajímalo, jestli z těch vláken, co založil, má ještě nějaké stromky, nebo je už všechny vytahal? frown My se k nim totiž dostáváme až po letech a nějaká další zkušenost by se hodila. 

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2079) - 168.103 (?), 21.3.2023 20:45

jako nepřihlášený tady pan Petr z H. působí už delší dobu. Zejména v poslední době to tu zaregistroval nejeden přihlášený diskutující. Walter

host - 81.144 (?), 21.3.2023 21:29
Pane 17.244, a jak vám Topaz plodí? Já ho mám zaroubovanou jen jednu větev, stejně tak jako jednu větev Rubinole. Ovšem je tam vždy jen pár jablek na Topazu a někdy žádná, ale štěp Rubinole dá i bedýnku. Ovšem obě odrůdy mi napadá sazovitost. Jak je to u vás?

host - 168.30 (?), 21.3.2023 21:57
Petr co ty do kazdeho furt drzujes?

host - 70.162 (?), 21.3.2023 22:43
a čoje ti do toho?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 22.3.2023 7:35

Jaképak "drzování", pane F.. Opakovaně jsem se vás ptal, jestli jste ty stromky z vámi založených vláken už vyházel, nebo k nim můžete napsat nějaký komentář. Jsou to cenné informace a zkušenosti a já osobně jsem několik stromků díky těmto vláknům zakoupil. Sice s několikaletým zpožděním, ale vyzkoušet se může všechno. Co se týče Topazu pana 81.144, tak problém s plodností u mě není. Pár jich tady ještě mám. Nebyly uskladněné v žádném vychlazeném sklepě, ale v nevytápěné chodbě. Ty odsud jsou měkčí a dost hnijí. Ty ze Sudet zůstávají sice i nadále kyselejší, ale s podstatně pevnější dužninou.

bohous - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (150) - 167.27 (?), 10.3.2025 9:26

Tak mám dostřiháno a ošetřeno sulkou. Admirál už nalévá ty jeho typické obří pupeny. Doufám, že po loňském roce, kdy jsme nesklidili díky jarní mrazové kalamitě ani jediné jablko z žádné odrůdy bude letos nějaká lepší úroda. Už mě ta předražená a mnohdy nekvalitní jablka ze supermarketů nebaví. Naštěstí je vše díky nočním mrazům trochu zpožděné, tak snad se úrody dočkáme.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1754) - 165.146 (?), 10.3.2025 12:00

Vybrali jsme si pane dost problematický koníček.Naše úsilí je dost odvislé od vyšší moci.Počínaje počasím, ať se jedná o jarní mrazíky či krupobítí. Zanedbatelní nejsou také škůdci, houbové choroby, vichřice atd.Naše nemalé úsilí může být během jedné mrazivé noci nebo bouřky zmařeno.Když se mě lidé ptají, jaká bude úroda říkám. Zatim dobrý.Pokud není ovoce ve sklepě tak jsem nic nevypěstoval.Ale neměnil bych.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025