Příspěvky uživatele - bohous

Odrůda Admiral, 10.3.2025
Tak mám dostřiháno a ošetřeno sulkou. Admirál už nalévá ty jeho typické obří pupeny. Doufám, že po loňském roce, kdy jsme nesklidili díky jarní mrazové kalamitě ani jediné jablko z žádné odrůdy bude letos nějaká lepší úroda. Už mě ta předražená a... celý příspěvek >
Fíky, 9.3.2025
Proti plesnivění řízků při zakořeňování řízků ve vodě by mohlo pomoci přidat pár kousků dřevěného uhlí. Pro řízky révy se to doporučuje, nebude v tom asi rozdíl. Sám ale zkušenost nemám.
Fíky, 28.2.2025 Obsahuje fotku
Možná by se dalo zakořeňovat stejně jako réva "Peničkovou metodou". Z pěstitelské skelné vaty se nařežou kostky cca 10x10x10cm, nechají se nasáknout vodou (nejlépe ze sněhu) a posadí se do truhlíhu na vrstvu keramzitu. Já to ještě zespodu zahřívám.... celý příspěvek >
Kadeřavost broskvoní 2025, 28.2.2025
Podle sumy teplot (dnes 1000) se u nás (severní okraj Prahy) mělo začít stříkat už dříve, já se na to chystám po oteplení příští týden. Snad to moc neprošvihnu. Loni jsem poprvé neměl ani jednu broskev, meruňku, švestku ani jablko, vše zničil jarní... celý příspěvek >
Problémy s lískou, 2.11.2024
Letos vše na zahradě při jarních mrazech zmrzlo, ale kupodivu lísky ne. Mé tři roubované stromky, asi šestileté, jsem se snažil ručně opylit a asi se zdařilo. Všechny tři odrůdy (Halská + 2 nejisté) měly docela dost velkou úrodu, kterou začal ještě... celý příspěvek >
Fíky, 2.11.2024
Úžasné, také to chci zkusit. V jaké lokalitě fíky pěstujete? (nadm. výška?) Já si koupil teď na podzim malinký fík Peretta, asi 30cm, nechám ho první rok v kontejneru. Ještě sháním Trnavský, abych měl dvě různé rostlinky. Pěstuji skoro všechno vč.... celý příspěvek >
Problémy s lískou, 7.8.2023
Chtěl jsem se podělit se zkušeností s pěstováním lísky. Mám 3 stromky lísky roubované na turecké - snad odrůdy Halský obrovský, Webbova bílá a Zelská. Po 5ti letech to vypadalo na dobrou úrodu, stromky byly obalené souplodími. Udělal jsem postřik... celý příspěvek >
Vypěstování broskve z pecky, 21.7.2023
Máte někdo zkušenost s vypěstováním ploché broskve z pecky? Je to vůbec možné? Díky za info.
Líska - scvrkávání souplodí, 16.7.2023 Obsahuje fotku
Tak se letos zase objevuje na lísce nějaká choroba - škůdec. Během 3 - 4 dnů se z krásných oříšků stanou hnědé scvrkliny. Že by horko a sucho? Nebo co jiného to může být, jak s tím bojovat? Díky za případnou reakci. Zdraví Bohouš.
Jaký škůdce na lísce, 16.7.2023 Obsahuje fotku
Tak se letos zase objevuje na lísce nějaká choroba - škůdec. Během 3 - 4 dnů se z krásných oříšků stanou hnědé scvrkliny. Že by horko a sucho? Nebo co jiného to může být, jak s tím bojovat? Díky za případnou reakci. Zdraví Bohouš.
Odrůda Admiral, 21.3.2023
Tak jsem tady před lety dost pomlouval Admirál a musím se mu omluvit. Je pravda, že je pěstitelsky dost náročný a to na řez a zejména na Ca postřiky. Ale chutí a skladovatelností na něj žádná jiná odrůda nemá. Mám jeden strom (17 let) s vícero... celý příspěvek >
Dukát, 21.3.2023
Letos jsme dojedli Dukáty teď v březnu. Mám všechna jablka uskladněna v zahradním domku, bedny obloženy polystyrenem 3cm a ještě přehozeny dekou. Už to tak praktikuji několik let, ale je pravda, že jsou slabé zimy. Dukáty byly tradičně skvělé,... celý příspěvek >
Rajčata na sušení, 27.2.2023
Zdravím pěstitele, máte někdo zkušenost se sušením odrůdy Herodes? Měla by být hodně dužnatá. Loni jsme sušili poprvé, co nám zbyly Start. Hodně se seschly, po nasáknutí olejem byly skvělé ale chtělo by to něco dužnatějšího.
Jaký škůdce na lísce, 9.8.2021
Díky za reakci, to bude ono. Je pravda, že letos je monilie úplně všude... Ale co s tím, stříkat Horizonem v květnu?  Bohouš.
Jaký škůdce na lísce, 9.8.2021 Obsahuje fotku
Před 3 lety se mi podařilo úspěšně roubovat několik lísek na podnož lísky turecké. Letos to vypadalo na první signální úrodu, ale něco souplodí ve stopce jakoby ukusuje. Může to způsobovat nosatec lískový? Nebo jiný škůdce? A jak s tím bojovat? Díky,... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika