|
Paradajky pre r. 2024, 7.2.2024 Moje zkušenosti jsou podobné jako výše. Rajčatová semínka klíčí výborně i po mnoha letech. Naproti tomu u semínek paprik (v mém případě chilli odrůd všech běžných druhů - annuum, chinense, baccatum, pubescens) klíčivost strmě klesá cca po 5 letech,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 22.1.2024 Zlatavu jsem pěstoval před pár lety. Chuťově slušné, i když asi ne nejlepší. Trochu tužší slupka. Rozhodně je zajímavé barevně. Z červenožlutých rajčat asi preferuji Hillbilly. Loni plodilo dost pozdě, ale sklizeň nakonec byla slušná.
|
 |
|
 |
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 9.1.2024 Zdá se, že na té Primabelle jako jediné (nebo jedné z mála) opravdu dobré rezistentní odrůdě se nás shodne více. Tak na tom už něco bude.
|
 |
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 3.1.2024 Z biftekových rajčat je moje nejoblíbenější Ananas Noire pro svoji výtečnou intenzivní chuť. A v roce 2023 příjemně překvapilo vysokým výnosem růžové rajče Adonis. Sice nebylo tak chuťově výrazné, ale špatné také nebylo.
Stálice jsou u mě cherry... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 3.1.2024 Mě také permasemínka zklamaly. Ne, že by se jednalo o špatné osivo, nebo, že by odrůdy neodpovídaly. Ale nadšené popisy některých odrůd včetně recenzí zákazníků moc neodpovídaly skutečnosti při pěstování. Mnohem lepší zkušenosti jsem měl s popisy... celý příspěvek > |
 |
Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 2.1.2024 Rajčata, která se mi neosvědčila v roce 2023 a nebudu je nejspíš už pěstovat:
Dívčí prs - poměrně mdlá chuť, pokud se nenechalo přezrát, pak ale bylo jen sladké bez kyselinky.
Summer cider - většinou dost moučné
Latah - sice... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 2.1.2024 Loni jsem z PhR odrůd zkoušel Primabella, Resibella a Rondobella. Osvědčila se pouze Primabella, která byla chutná. Rajčata Resibelly měla příšerně tuhou slupku. Rondobelly měly zase podivnou jakoby "umělou" chuť a navíc byly citlivé na hnilobu... celý příspěvek > |
 |
Meruňka Veharda - kde pořídit?, 4.10.2022 Také bych chtěl letos zasadit meruňku (v jižních Čechách ve 440 m.n.m. k jižní stěně domu). Vybral jsem nakonec odrůdu Veharda. Na e-shopech ji mají jen ve Spomyšli a v Lumigreen. U té Spomyšle se ale bojím, aby mi neposlali něco úplně jiného a na... celý příspěvek > |
 |
Beforest, 4.10.2022 Beforest nám alternuje, ale v plodném roce má úrodu velmi pěknou. Co mě ovšem trochu zklamalo, je chuť plodů, která mě nepřesvědčila. Např. takový Merkur nebo Elstar jsou mnohem chutnější. |
 |
Presenta, 23.10.2015 Letošní rok byl anomální v tom, že co jsem pozoroval zrání přinejmenším u slivoní - oproti minulému roku bylo zpožděno zhruba o 14 dní i přesto, že bylo letos léto nebývale horké. Jestli bylo zpoždění způsobeno pozdnějším nástupem jara nebo naopak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Beforest, 23.10.2015 Tak to jsem rád, že jsem si jeden stromek téhle odrůdy objednal. Snad se s touhle chutí za pár let potkám.
|
 |
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 21.10.2015 Naopak. Já si myslím, že příspěvek, co pan P.Z. sem napsal, je přínosný v tom, že jasně ukazuje, že je mnohem lepší si ať už Goldeny nebo jiná jablka vypěstovat sami doma. Protože z těch průmyslově vyrobených se spoustou postřiků se sice přímo... celý příspěvek > |
 |
Opylovač pro jablko Gala, 16.10.2015 Zkuste třeba Merkur. Měl by být trvanlivější než Gala a je také sladký jako Gala.
Píši podle toho, co jsem se dočetl v katalogu pana Vysloužila a zde ve fóru, nikoliv z vlastní zkušenosti, i když zvažuji Merkur také vysadit.
|
 |
Melrose a Gloster, 16.10.2015 Zajímavé je, že u známých roste Gloster (ovšem mimo zahradu), jehož plody jsou bez jakýchkoli postřiků prakticky bez strupovitosti, zato trpí hořkou skvrnitostí a každé druhé jablko je červavé. A navíc ani zdravá jablka nemají nijak dlouhou dobu... celý příspěvek > |
 |
Beforest, 14.10.2015 Tak na to hodnocení chuti jsem moc zvědav, zvažuji zasazení stromku téhle odrůdy. |
 |