VvNemohu souhlasit s hodnocením Dukátu, jak uvádí pisatel přede mnou. Dle mého názoru je Dukát chuťově velmi podobný Coxovce, chuť kořenitá, renetovitá, velmi dobrá až výborná. V dobrém sklepě (4 až 6C) vydrží až do dubna. Je dobré při sklizni trochu podtrhnout a ihned uložit do sklepa. Dukát pěstuji v nadmořské výšce 400m a sklízím koncem září, až začátkem října, podle průběhu počasí během roku.
Mám s ní dlouholeté zkušenosti a kromě Coxovy renety si troufám říci, že chuťově lepší odrůdu na zahradě nemám. Rubín, Melrose, Kidds Orange, Spencer nebo Gloster, Bláhova oranž. reneta atd nejsou špatné, ale pokud jde o chuť, Dukátu se navyrovnají. Pravda špatná vlastnost je fyziologická skvrnitost. Rovněž další některé nedobré vlastnosti jsou na škodu, ale chuťově je jedna z nejlepších.