|
Psí exkrementy do kompostu, 19.6.2019 Já tedy psí exkrementy likviduji v popelnici. Nejsem v kompostech schopen dosáhnout všude optimálních teplot pro likvidaci choroboplodných zárodků, které mohou být i u odčervovaných psů. Stačí mi, kolik mi v kompostu přežívá houbových patogenů typu... celý příspěvek > |  | Moruše, 14.6.2019  včera |  |
|  | Moruše, 14.6.2019  U mě začala sezóna naplno, snad se povede nějaká marmeláda |  | Moruše, 12.6.2019 zakořeňují se opravdu špatně, dřevité řízky se tváří dlouho jako živé, ale nemají kořeny. Ty zelené až polodřevité někdy v létě, zkusit s patkou, do perlitu pod igelit, do stínu, perlit v misce s vodou a zbavit listí až na kousínek - pak byla asi 20%... celý příspěvek > |  | Moruše, 12.6.2019 Přesně, inteligentní střih je absolutně nejlepší! Pendula se na jaře zkracuje u každého prutu na několik oček pokud možno ven z koruny. Videí je na webu spousta |  | Moruše, 11.6.2019 Přesně, inteligentní střih je absolutně nejlepší! Pendula se na jaře zkracuje u každého prutu na několik oček pokud možno ven z koruny. Videí je na webu spousta |  | Moruše, 10.6.2019 já mám na zminovaném keři 3 větve - 2 kvetly čistě samičími a jedna samčími květy. Na té co kvetla samčími jsem pár plodů taky našel. Mám pocit, že loni kvetl jinak, třeba se tak rozhodne... |  | Moruše, 10.6.2019 zkuste zelené řízky do perlitu, někdy v červenci, stimulátor, sáček, ponechat jen kousek horního listu. |  | Moruše, 10.6.2019 řekl bych podnož klasický semenáč alby a roub pendula, co jiného. Vyvazovat lze, já jsem ji zvednul asi o půl metru. Plody co do velikosti a chuti jsou u mojí penduly pouze podprůměr. |  | Malinik co mu chybi?, 27.5.2019 Listy by mohly být spálené od slunce po přenesení na jižní balkon. O víkendu byla nějaká ozonová díra, potkal jsem i pár spálených kamarádů, kteří intenzivně pracovali na zahradě v trenýrkách...;-) |  |
|  | Moruše, 27.5.2019 Ono to bude asi ještě složitější, než jsem v předešlých příspěvcích myslel - U Morus rubra (červené) jsem četl o dvoudomosti (samčí stromy, samičí stromy), ale wiki uvádí, že se "mohou občas objevit na jednom stomu oba typy květů". Ráno jsem studoval... celý příspěvek > |  | Moruše, 26.5.2019 a vy jste roubovaly rouby z neznámého stromu, nebo jste chtěly naroubovat samce??? |  | Majovky 2019, 22.5.2019 a je to Merchat? Na webu píšou, že Merchat dozrává v 6 třešňovém týdnu jako polopozdní?! Já bych chtěl ranou, na později mám Kordii |  | Vysoká násada na jabloni, 20.5.2019 Zajímavé a kdepak to zhruba je? Já budu mít pár jablek, kberu to jako daň za loňské nekontrolované přeplození, metráky jablek ve sklepě a hektolitry kvasu v pálenici. Na druhou stranu ušetřím práci a postřiky. Slibně vypadají meruně, slivoně asi... celý příspěvek > |  | Majovky 2019, 20.5.2019 Ranou mám Helgu na Gisele5, u mě stojí za pr+d. Krásně kvete, ale výsledkem je pár třešní na každé větvi. Přitom hned vedle je obsypaná Kordia a v okolí desítky opylovačů. Máte nějaký tip na ranou třešeň? |  |
 |
|