Už postřik na kadeřavost?
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 25.2.2013 14:49
Ohledně té kadeřavosti, Mirku, bych ještě dodal, že i když jsem se byl dnes podívat na pupeny a některé snad mohly jevit nějaké známky pohybu (v chladném období minulých dnů jsem je nenavštěvoval), hlavně ty ranější odrůdy, tak přesto udělám to, co jsem psal, postříkám tento týden. Abych například každý den fotil pupeny a porovnával pak fotky, tak to dělat nebudu. Mnohem horší bylo minulý rok zachraňovat květy meruněk před mrazem 10.4. Jinak, co se týče vody, tak já jsem třeba teď všechen sníh nahrnoval hlavně ke švestkám, které jsou zastíněny sousedovými jehličnany těsně za plotem, protože tyto vzrostlé jehličnany vytváří srážkový stín, což se projevuje hlavně v období sucha problémem s deficitem vody v půdě. Samozřejmě, že tyto stromy také zabraňují i přístupu slunečního svitu od jihozápadu. Vláha mi v tomto období nevadí, spíše naopak. Jen ať se země promokří, co nejvíce. Pamatuji si na úplně suchý duben 2009.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 133.163 (?), 25.2.2013 8:07
Sčítané - nenasčítané, u nás je to vcelku jedno protože stále chčije, sněží nebo padá mlha a stromky jsou neustále přemokřené. Pokud nevykoukne slunce a neobeschne to tak jsou ty sumy teplot o ničem. A když už někdy konečně slunce na chvíli vykoukne, tak je to v "pracovní době". Stříkat navečer nemá smysl a o víkendu většinou opět chčije a chčije, na stromkách stojí kapky vody a já tlemím z okna, svítím na přísady aby vůbec rostly a sakruji, a sakruji, a píp píp píp... Za chvíli je březen, vyskočí slunce, rychle se oteplí a místo tří postřiků mám velký kulový.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 25.2.2013 14:49
Ohledně té kadeřavosti, Mirku, bych ještě dodal, že i když jsem se byl dnes podívat na pupeny a některé snad mohly jevit nějaké známky pohybu (v chladném období minulých dnů jsem je nenavštěvoval), hlavně ty ranější odrůdy, tak přesto udělám to, co jsem psal, postříkám tento týden. Abych například každý den fotil pupeny a porovnával pak fotky, tak to dělat nebudu. Mnohem horší bylo minulý rok zachraňovat květy meruněk před mrazem 10.4. Jinak, co se týče vody, tak já jsem třeba teď všechen sníh nahrnoval hlavně ke švestkám, které jsou zastíněny sousedovými jehličnany těsně za plotem, protože tyto vzrostlé jehličnany vytváří srážkový stín, což se projevuje hlavně v období sucha problémem s deficitem vody v půdě. Samozřejmě, že tyto stromy také zabraňují i přístupu slunečního svitu od jihozápadu. Vláha mi v tomto období nevadí, spíše naopak. Jen ať se země promokří, co nejvíce. Pamatuji si na úplně suchý duben 2009.
|
|
|
|
|
|
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 44.75 (?), 25.2.2013 14:22
Mirek má tady na fóru několik primátů (nemyslím opic, ale prvenství). Sice bezkonkurenčně nejvíc láteří nad počasím, ale na druhou stranu se mu rodí nejlepší melouny, rajčata, lilky, hrozny a další druhy zelenin a ovocí, čímž my, kteří nenadáváme, trpíc mlčky, bledneme závistí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|