Už postřik na kadeřavost?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 165.45 (?) 
3.3.2013 8:27

Díky, Mirku, za podrobné informace doplněné fotkami. Původně jsem myslel na pana PP, co ten by za to dal, kdyby měl zahradu v takové poloze. Ale on by jistě malebnou Vysočinu neměnil. 158 m. to je přímo “snová“ nadmořská výška. To je ještě dále na jihu, že? Ta vysoká hladina spodní vody příjemná samozřejmě není. Na Pardubicku jsou údajně vysoké zásoby spodních vod, ale ve větších hloubkách. V okolí je i množství písníků. My čerpáme vodu z vápencového podloží, takže je dost tvrdá. Nějaké to teplo tady máme taky. Na druhou stranu ovzduší je tady jen o něco málo lepší, než na Ostravsku a v překročených hodnotách polétavého prachu figurujeme při zhoršených rozptylových podmínkách skoro pokaždé taky. Co se týče mého zaměření na ranější odrůdy meruněk a broskvoní, tak jsem vypozoroval, že většinou tak do poloviny července bývá teplo a sucho. Nemusí to platit po každé, ale v horkém Podyjí by zralost těchto odrůd byla ještě více uspíšena.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 3.3.2013 8:46

Zahradu mám tam kde řeka Dyje opustila Břeclav, je to v místech která byla každoročně zaplavována do doby než se udělala regulace řeky, což může být nějakých 40 let. Lužní lesy hned za žel. tratí jsou nyní zaplavovány spíše pomocí různých stavidel. Tady hraje roli každý metr výšky, ba dokonce půlmetr. Každopádně to není moc dobrá lokalita na broskve ani meruňky. Meruňky jsem již definitivně zlikvidoval a už mám jen broskve a nektarinku, zkouším třešeň Sambu na G5 a obnovil jsem jabloňový a hruškový "park" na vedení. Broskvoně i meruňky hodně trpí ale to že nerodí je spíše vinou nestálého počasí, pozdních mrazů, většinou to pomrzne v květu. Na opačném konci města (tady je voda v hloubce 2,5 - 3 metry) mi u baráku rodí dvě broskvoně nádherně, bohužel na pidizahradu o rozměru 9,5 * 7,5 m toho moc nedám.

Takhle to vypadá když je vysoká hladina řeky.
Takhle to vypadá když je vysoká hladina řeky.

host - 182.227 (?), 3.3.2013 9:07

Divím se, že Vám tam postavili protihlukovou zeď.Nejbližší rodinné domky jsou sto kilometrů daleko.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 3.3.2013 9:18

Tak se staví po česku, je to k ničemu, je to drahé ale rozhodující je kolik z toho kápne.

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 3.3.2013 9:20

Ja se divim, ze tam vubec jeste neco pestujete... to jsou vylozene podminky pro pestovani ryze.Musite byt zahradkar srdcem i dusi, kdyz tento boj s timto zivlem nevzdavate.Klobouk dolu pred Vama a preji co nejnizsi hladinu spodnich vod.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 3.3.2013 9:44

no a když je prvni zvodnělá vrstva v 17m tak to stojí taky za bačkoru blush

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 3.3.2013 10:41

Pokud nepřijde potopa přímo v sezoně tak to není tak hrozné, bohužel stromky se s tím musí poprat samy. 

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 3.3.2013 10:44

no z ovocných stromků mám vyzkoušeno, že nejhůř suchem trpí právě broskvoně, pak jabloně, ostatní druhy jsou odolnější

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 3.3.2013 10:49

Já to vidím podobně, nejvíce mokrem trpí broskvoně, jabloně už méně. Vy je můžete zalít, já jim vodu odebrat ne, co je lepší? wink

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 3.3.2013 11:44

no pokud to nemám pod závlahou tak jako vše, musím dát přednost zalévání zelenině a květinám, které by to jinak nerozchodily, proto asi ani jedno není lepší

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz