Už postřik na kadeřavost?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?) 
4.3.2013 9:31

Tak šup na lyže, Zdendo, ať si to ještě užiješ. laugh

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 4.3.2013 10:08

Až příští týden Petře, to máme u nás jarní prázdniny, tak s holkama pustíme ski z alpských strání. devil A pak už může začít definitivně jaro! cool

host - 105.132 (?), 4.3.2013 9:23

Su to neionove povrchovoaktivne latky. Vyhoda takych je, ze neinteraguju s ionmi, ak su tie zakladom nejakeho postreku, napr. syllit, ktory je myslim kation. Taka interakcia by mohla byt naskodu, no neviem to posudit. Ten na baze siloxanu bude velmi stabilny. Ze nie su zdraviu prospesne je zrejme. Ak zmacaju povrch buniek bakterii, tak to moze bakterie zabit. Preto si ruky umyvame mydlom, do jazierka davame tiez povrchovoaktivne latky, qvart. amoniove soli a podobne. Jar vo vode zmacanim utopi aj nejaky ten hmyz, preto sporadicky pomaha postrek jary na vosky. Neviem, co obsahuje jar, ake povrchovoaktivne latky..

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 2.3.2013 13:12

Já jsem vyrazil stříkat, teplota 8°C, jasno, sluníčko ale všechen postřik letí vodorovně protože od rána zase fučí. Musel jsem to přerušit a teď čekám jestli přestane odpoledne foukat.

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 2.3.2013 13:19

Myslim, ze 13.3 bude asi u nas vymalovano... ma byt -20 oC takze jsem zvedavy jestli nevymrznou kvetni pupeny.Jsou to mlade stromky, takze je obalim netkanou textilii, ale i tak...sad

host - 224.57 (?), 2.3.2013 17:07

Vacsinou sa s predpovedou na 10 dnivmylia, len v pripade ked je predpoved dobra. sadAj tak stale mozno verit, ze to nebude az take zle. Ja by som bral ten mraz,  ale hneva ma to teplo co ma byt predtym. frown Tu v okoli BA sa moze lahko stat, ze nieco stihne zakvitnut.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 3.3.2013 8:53

Předpověď na následující dekádu se zlepšila a minimální teploty jsou nyní na +1°C, max až na 14°. Pokud to bude pravda tak asi budu muset krátit rozestupy mezi ošetřením na jeden týden nebo druhý postřik mědí vynechat. Při těchto teplotách se to určitě rozjede.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 2.3.2013 14:48

Jak řešíte postřik větví které se budou zcela jistě střihat? Ne že bych je nechtěl ošetřit ale bohužel se jedná o větší stromky a tam už nedošplíchnu, zvláště pokud navíc fučí vítr.

Ohlídal jsem to tady doma před barákem a u některých pupenů už asi ani tři postřiky nestihnu, pokud tedy nedojde k nějaké převratné změně v počasí a rychlému ochlazení.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 51.25 (?), 2.3.2013 15:22

Mirku, nejsem tak úplně v obraze, ale mám dojem, že bydlíte někde v okolí řeky Dyje. To znamená jižní Morava a nadmořská výška mezi 200 až 250 metrů nad mořem. Nevím, jestli by vám takovou lokalitu kde kdo nezáviděl. Dnes tady nefouká, je slunečné počasí kolem 5 stupňů ve stínu a takto slunečné počasí přímo vybízí k zahájení jarních prací v ovocné zahradě. Co se týče vaší otázky, tak já samozřejmě „poleju“ všechno bez ohledu na budoucí řez. Přeju příjemné zážitky s postřikem a dobrý pocit z provedené práce, která jistě přinese základní ochranu proti Kadeřavosti listů broskvoně a také první jistotu budoucí sklizně.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 2.3.2013 17:05

Zahradu mám přímo u Dyje, jenže je pod hrází a navíc ohraničena betonovou zdí koridoru. Nadmořská výška je 158 metrů, půda je těžká s vysokou hladinou spodní vody, v okolí lužní lesy. Není to klasická spodní voda, ale voda která je jakousi spojenou nádobou s korytem řeky, kde setrvačnost je asi týden. Pokud do té doby voda neklesne tak mám na zahradě vodu na rýč, běžně bývá metr, met a půl. Počasí bylo dnes nádherné ale půda podmáčená, doslova bláto i v trávníku, vítr fučel tak žem jsem musel postřik přerušit. Navážel jsem vloni nějakých 30 cm zeminy aby alespoň záhony byly vyvýšené, stromkům však takto pomoci nemohu. Když k tomu připočtu pozdní jarní mrazy tak je dokonáno. Obměnil jsem sortiment broskví a nektarinek, zůstala jen jedna asi pětiletá, všechny stromky jsou nádherně narašené, vloni odpočívaly protože pomrzly v květu. U všech ovocných stromků i drobného ovoce je to tady sázka do loterie, ideál by byl alespoň o metr výše, klidně sucho protože vody je dole hodně.

Na prvním snímku směr od řeky je ještě vidět areál bez betonové zdi koridoru, voda která tam je, nastupuje spodem.

Na druhém je již vidět proč se nyní prohání vítr jen jedním směrem a navíc rychleji.

A na třetím je vidět co dokáží hráze asi tak týden zadržet, je to zhruba 2 metry nad terénem zahrady. O něco méně to bylo předevčírem když roztály sněhy, naštěstí již voda opadla. Pokud by byla jiná možnost tak bych pořídil zahradu jinde, ale není to tak jednoduché. Hodně zahrad u nás je takhle okolo řeky, nějaký ten písčitý kopeček je spíše vyjímka.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz