Broskve 2023

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?)
24.4.2023 17:24

Do soboty jen ta nová Saturn, ty staré FM3 a FH se k tomu připravujou jak lačnej k s.. Mám takovou teorii, že při té mrazové ráně začátkem dubna to dostalo nějak hodně zabrat. Začíná kvést třešeň ptačí ale trnky, kterých vždycky byly na mezích krásné bílé oblaky jen začínají a jaksi přes zrno, sem tam nějaká. Teď začínají pampevlci.

Podle včelařské fenologie by to mělo být takto (jen část)

Meruňka obecná
Jasanojavor peřenolistý
Javor mléč
Vrba bílá
Srstka obecná / angrešt
Pampeliška
Trnka
Třešeň
Buk lesní
Višeň obecná
Hrušeň obecná
Řepka olejka
Jabloň domácí
Dub zimní
Javor klen
Jírovec maďal /kaštan
Hloh obecný

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 179.2 (?), 15.4.2023 19:52

Číň se Krška, je to tak dobře.děláš to dobře, tak se mně líbíš.Dělej co umíš, a máš ode mně pokoj.pokud začneš dělat něco jiného např.osočovat a vyhánět učastníky fora, nastane problém.Viz paľo, nebo hlavatý.

host - 2.86 (?), 15.4.2023 20:52
179.2: vy musíte být pěkný exemplář, když vás těší psát takový hovadiny

host - 248.75 (?), 15.4.2023 22:10

Nejlepší bývá nechat to bez povšimnutí, přestane ho to bavit wink...     Lída

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 21.4.2023 13:46

Vzpomínám na pána, co tady kdysi psal, že koupil v obchodě dovezené broskve odrůdy Royal Majestic, a že byly super. Osobně bych ale tuhle odrůdu nikomu moc nedoporučoval, jelikož tady u mě dopadla ze všech broskvoní po řádění mrazu letos nejhůře. Prakticky všechny květy zmrzly. Lépe je na tom i ten Springcrest, i když ne o moc. Kompletně vymrzla Sagittaria a Maycrest. Ostatní "kalifornky" typu Zaiger na tom nejsou tak špatně. I miskovitá Reliance nebo Harrow Diamond. O zvonkovitých odrůdách vůbec nemluvím, ty drží jako "přibité".

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 24.4.2023 16:43

A co vaše broskve? Pane PP, už vám to kvete?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 24.4.2023 17:24

Do soboty jen ta nová Saturn, ty staré FM3 a FH se k tomu připravujou jak lačnej k s.. Mám takovou teorii, že při té mrazové ráně začátkem dubna to dostalo nějak hodně zabrat. Začíná kvést třešeň ptačí ale trnky, kterých vždycky byly na mezích krásné bílé oblaky jen začínají a jaksi přes zrno, sem tam nějaká. Teď začínají pampevlci.

Podle včelařské fenologie by to mělo být takto (jen část)

Meruňka obecná
Jasanojavor peřenolistý
Javor mléč
Vrba bílá
Srstka obecná / angrešt
Pampeliška
Trnka
Třešeň
Buk lesní
Višeň obecná
Hrušeň obecná
Řepka olejka
Jabloň domácí
Dub zimní
Javor klen
Jírovec maďal /kaštan
Hloh obecný

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 25.4.2023 16:09

Sice nevím, kdo je "lačnej k.s.", ale mráz probíral i tady a to i "zvonkáče". Nepozná se to hned, ale suchých květů, co padají, když o ně zavadíte, je relativně více než obvykle. Těšíme se na váš Fairhaven, pane PP. Je zajímavé, že jste psal o lepší kvalitě plodů Fairhavenu než u FM3. Jak to vypadá na Opavsku, Martine?

host - 91.196 (?), 25.4.2023 16:17

Nepojedl, netrusíwink! Moje malá Modřinka to má zatím cca 50na50, možná i šede na šede-jak říká mladej v seriálu 2 a půl chlapacheeky. S mírnými obavami nad vývojem příštích ranních neteplotfrown, SPCH.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 25.4.2023 18:50

To byl subjektivní dojem ta chuť. Jinak broskve se rozhodly kvést do mrazu a že by tady nemrzlo nehrozí ani ve snu, takže se uvidí asi zase jen listí.

host - 210.156 (?), 25.4.2023 21:28

ja uz taky vim, jak jsem dopadl. -10 pred 14ti dny redhaven neprezil, mozna jedno poupe. Ale misto aby uz vykvetly, tak usychaji. Holt letos nic.

MilosK.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024