Broskve 2023
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?) 14.3.2023 23:09
Tak to by ta Sagittaria mohla zrát s Primissimou. Ještě je podobně raný Francoise, ale ten v nabídce rozšířený asi není. Jsou dokonce i ranější broskve, ovšem vše je bráno tabulkově pro jižní evropu. Tady kdoví. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.52 (?), 18.3.2023 21:32
Výborná odroda Halehaven sa už nepredáva.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 19.3.2023 10:04
Ano, Halehaven je jedna z nejkvalitnějších broskví. Myslím, že se zase objeví, stejně jako se po mnoha letech objevily Elberty a snad se objeví znovu Elberty Burbankovy. Zajímavé by bylo srovnání Fairhavenu a Halehavenu ve vyšší poloze. Halehaven je podobně mrazuodolný jako Fairhaven (stejní rodiče), otázka je o kolik je Halehaven náročnější na teplo. Jedná se o poměrně sladkou odrůdu, ovšem s dostatečným broskvovým aromatem, ne jako ty novější odrůdy, které jsou sice sladké, ale často fádnější. Nevýhodou Halehavenu je vysoká citlivost na kadeřavost broskvoně. Což se dobře odbouralo u odrůdy Jayhaven. Škoda, že se tato broskvoň stále běžně neprodává.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 22.3.2023 6:34
Pane Milane, co se loni vyprávělo, mnozí merunkáři honičku neměli, a ani na toto téma nebylo moc Youtubek, tam kam se chodím dívat. I když jak tak některé pěstitele sleduju, jejich kanál lonskou sklizen otevřeně nepropagoval, ale čistě náhodou jsem pak narazil na stromy prohýbající se pod úrodou... Těžko říct jak to bylo a ještě nesnadnější říct jak to bude letos. Budete muset pořídit aspon nějaký ten obutý - neobutý, oblečený - neoblečený - předělávaný skleník jako mám já.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|