A kde ty švestky pěstujete, pane hugovotře? Třeba na Vysočině v 600 metrech Vlašky dozrály skvěle a i takové opovrhované Čačanské najbolji tam měli překvapivě dobré.. V Pardubicích bylo něco méně kvalitního v chladném srpnu. Hanita byla kyseljší než jindy, ale od Azury nelze nic jiného očekávat, ta zůstává nakyslá, i když je měkká. To je už holt takové geniální německé křížení. V září už byla kvalita švestek velice dobrá. I drobná Gabrovská měla svoji typickou příchuť. Pár Čačanských rodných taky bylo a celkem ušly. Pokud bych se rozloučil ze Stanley, tak Čačanská rodná by byla dobrá náhrada. Haganty byly povětšinou taky obstojné. Nakonec i Jojo netradičně zesládlo, i když teď už ty poslední plody nestojí za nic. Vycházím se sortimentu běžně dostupného, samozřejmě nějaké zkvalitnění, jako má Jirka, by neškodilo.