špendlíky



host - 19.114 (?)
12.1.2009 13:46

Mně se povedlo víno z ostružin. Bylo sice sladší, ale po smíchání s hořkým vínem z baga jsem dostal vynikající chuť výsledného produktu. Teď si jej popíjím u PC.

Pavel

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 12.9.2006 17:23

Kvalita ovoce ohledně vhodnosti na pálení je dána dvěma faktory:
1. obsahem cukru  
2. obsahem aromatických destilovatelných látek.
Ani v jednom nemají špendlíky příliš navrch. Cukru je nejvíc asi v Duranciích, nejaromatičtější jsou pravé Domácí švestky.

               
host - 168.167 (?), 2.11.2006 12:48
že mají špendlíky méně cukru i aromat. látek je pravda. Však také letos mi vyšlo asi 14,5kg špendlíků na litr 50% pálenky.
Ale pravda je také, že špendlíkovice je fajnovější pití než slivovice, to potvrdí každý, kdo ji někdy pil     :-)
                  
host - 166.20 (?), 2.11.2006 23:08

Špendlíky jsou výborné, ale ještě lepší je ze zelené renklody. Švestkám jsem také ještě nepřišel na chuť. Nejsem konzument, ale dobré zboží je v baráku potřeba. Hodně záleží na kvasu, všem doporučuji ušlechtilé kvasinky a celou práci s ovocem dělat s láskou. Potom se to musí povíct skvělé.   Ještě mně dost mrzí, že si lidé nedělají domácí vína. Také jsou výborná, zkoušel jsem téma na livingu, ale skoro nikdo se nato nepodíval. Prostě o domácí víno není zájem.   VašekB

                     
host - 120.165 (?), 11.1.2009 20:23

Svatá pravda, domácí vína jsou supr, už je vyrábím 8 let. Také dělám dezertní víno z černého rybízu, bezinkové, višňové. Co se mi akorát nepovedlo, je borůvkové, nevím proč. Víno se snažím dělat s láskou i ho s láskou nalévám,,

                     
host - 19.114 (?), 12.1.2009 13:46

Mně se povedlo víno z ostružin. Bylo sice sladší, ale po smíchání s hořkým vínem z baga jsem dostal vynikající chuť výsledného produktu. Teď si jej popíjím u PC.

Pavel

                     
host - 253.29 (?), 23.6.2009 14:51

Můžete mi prosím napsat, jak děláte to dezertní víno z černého rybízu?Díky moc

                     
host - 192.246 (?), 31.5.2010 17:10

Moc bych prosila o nějaký jednoduchá recept na dezertní víno z černého rybízu. předem díky Z.S.

                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 31.5.2010 19:12

Jste ve špatné sekci... Snad jen stručně, výborné je kombinovat černý rybíz z angreštem...

                  
host - 184.186 (?), 1.1.2007 14:07
Ano,plne souhlasim,ja taky nemuzu nikde zajistit tyto prave spendliky,ale vim,ze slivovice z techto plodu je vynikajici.Pane Vyslouzil nikdo tady nepisete o novych odrudach svestek TopTaste a p.,ktere maji az 32% cukru.zatim me a mojim znamym tyto stromecky rostou.Firma Okoplant Slup u Znojma T 515 235 437-8,je velice solidni a ja zvedavy na tuto slivovici. zdravim
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 2.1.2007 11:52
Ad Okoplant ze Sloupu - O Top taste jsem zatím jenom četl, stromek nemám - i když bych je rád odzkoušel. Osobně si ale myslím, že takto cukernaté švestky budou (ale mohu se mýlit) velmi náročné na délku vegetačního období a tedy i na teplejší podnebí. Mám vlastní starou zkušenost, že velmi sladké švestky ze Slovácka naroubované a vysazené na vysočině plodily ovoce horší a méně sladké než původní sorty v místě osvědčené.
 I když globální oteplování probíhá pomalu, určité změny v příhodnosti loklalit oproti minulým letům jsou znát.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika