Lepší pálenku než ze špendlíků jsem nikdy nepil.... Zatím je jíme a děláme z toho marmelády a dáváme je na džemy. Opět jsem lepší nikdy nejedl....Já se na zahradě postupně zbavuju švestek a přecházím na špendlíky. Švestky jsou fajn ale špendlík je špendlík.
S pálenkou máte do jisté míry pravdu. Špendlíkovice má svoje kouzlo a bývá vysoce ceněna. Taky proto, že je nejenom chutná, ale i vzácná.
Jestli jste nejdl lepší marmeládu než ze špendlíků, tak jste jich asi mnoho nejedl. Mě tedy nepřesvědčila. Sladká hmota, druh ovoce podle chuti nepoznáte. Džemy z malin, jahod, meruněk, černého rybízu jsou lepší - hlavně chutnají po ovoci.
Možná po čase přejdete ze špendlíků zpět na švestky. Kompot, povidla, sušené ovoce, knedlíky, koláče, tam špendlíky švestkám těžko konkurují. Nemluvě o citlivosti k PPV, kvůli které špendlíky ze zahad mizí.