Rozkvétání slivoní

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?)
6.5.2021 16:27

Já do toho Petře jdu, ty rozlámané stromy jako před třemi lety mi za to nestojí.Omladinu co bude plodit poprvé (Moni, Crvena ranka, Debrecínská muškátová, Nada, Petra a Timočanka) vezmu Mospilanem a cca po 14. dnech Calypsem.Pravé švestky a Durancie pilatce moc nejedou, přednost dává těm velkokvětým jako jsou Vlašky, které zas až tak překotně nekvetou proto je pokropím taky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 59.222 (?), 30.4.2021 7:50

Z popisu vkládání jsem nepochopil jak vložit několik fotel najednou, tak přidávám další... Čeněk

host - 59.222 (?), 30.4.2021 7:53

Takto vypadá zdravý květ Ozarka Premiera který loni plodil... Čeněk

host - 91.196 (?), 30.4.2021 12:30

Mráz+nekompatibilita odrůd+nízká zavčelenost, ta může souviset i s chladným, větrným počasímcool?

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 30.4.2021 16:26

Asijské slivoně jsou citlivé na mráz stejně jako meruňky.Meruňky a broskve odkvetly a rozkvétání slivoní je v plném proudu.

Nada
Nada
Timočanka
Timočanka
Bystrická muškátová
Bystrická muškátová
Debrecínská muškátová
Debrecínská muškátová

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 2.5.2021 10:29

Začínám věřit pánovi, který tady kdysi psal, že se asijské slivoně do našich podmínek nehodí. Oishi Wase po letošní zimě už neobrazila, aniž by za ty roky cokoliv předvedla. Gauota také nic nepředvedla a falešná Dapple, což bude taky nějaká asijská slivoň dostala v letošní zimě taky dost zabrat. Pěkně rozkvetla Fortune. 

Toptaste
Toptaste

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 5.5.2021 13:20

Všechno jde zatím báječně. Meruněk mnoho, broskví i švestek. U meruněk se musí provádět probírka ručně, u švestek lze použít pilatku. To znamená nechat přírodě volný průběh, bez postřiku insekticidem do květu. Na větších stromech by se to jistě hodilo. Otázka, jestli také nebude úřadovat později ta obávaná tmavka švestková. Pak by bylo těch probírek už kapku priveľa. 

Chrudimská
Chrudimská
Jofela
Jofela
Jofela
Jofela

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 25.216 (?), 5.5.2021 18:54

Pilatky švestková nebo žlutá dokáží zlikvidovat i celou úrodu, i když slivoně fest kvetou. Stříká se na konci kvetení. Moc přípravků není. Decis, Karate, Mospilan... (nemají jednoznačnou registraci, ale použít proti pilatkám jdou).

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1940) - 168.103 (?), 5.5.2021 20:59

ale zase se stromy nemusí umývat, jako broskvoně před kadeřavostí. Stačí stříknout jednou nahoru a dolů a je to. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 6.5.2021 16:01

Tak snad bude odvážný alespoň Jirka (FM), aby se mu pod úrodou nepolámaly větve, protože já jsem dnes dopoledne švestky "zmospilanoval". Mospilan se ukázal jako velmi účinný proti pilatkám už v minulém roce, můžu ho vřele doporučit. Celkem jsem si dneska pěkně "zastříkal". Ještě Talentem na hrušně proti rzi a broskvoně Allietem proti rakovinovému odumírání. Pochvaluju si akumulátorové postřikovače. Mám dva a zrovna dneska se mi to hodilo, když jednomu došla z ničeho nic"šťáva". Pěkná práce bez pumpování. yes

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 6.5.2021 16:27

Já do toho Petře jdu, ty rozlámané stromy jako před třemi lety mi za to nestojí.Omladinu co bude plodit poprvé (Moni, Crvena ranka, Debrecínská muškátová, Nada, Petra a Timočanka) vezmu Mospilanem a cca po 14. dnech Calypsem.Pravé švestky a Durancie pilatce moc nejedou, přednost dává těm velkokvětým jako jsou Vlašky, které zas až tak překotně nekvetou proto je pokropím taky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz