Rozkvétání slivoní

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?) 
8.4.2020 21:57

Dnes se otevřely první květy na Toptaste, Topkingu,Azuře a Špendících.Jofely a Durancie jsou letos bez květních pupenů.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 9.4.2020 7:18

Jak psal Vojta Mikeš, tak tady to nevypadá s násadou květů nějak špatně. Jen nevím, co udělat později s těmi špačky. Pod stromy jsou mraky pecek, takže si znova uvědomuju, kolik škody tato nevítaná havěť natropí každý rok. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 13.4.2020 14:38

A zase to všechno nádherně kvete. "Za plotem" leckdy víc, než na zahradě. 

Patrik60 - (12) - 223.78 (?), 15.4.2020 14:51

Opravdu krásný pohled. U nás v sadě u Uherského Hradiště to kvete podobně. Jen se bojím, co s květy provedl dnešní ranní mráz, bylo u nás -2,5 stupně :-/ Snad to květy vydržely, jako by nestačila již letošní absence meruněk. Doufejme, že se další mrazíky již nebudou opakovat.

Jak jste na tom ostatní, po dnešním mrazivém ránu?

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 15.4.2020 20:08

Venku je to boží, když všechno kvete. Dneska jsem náhodou uviděl v zahradnictví nový insekticid, tak jsem ho vzal, jako že mám nějaký další postřik na hmyz a ejhle, doma si přečtu na internetu, že je to přejmenovaný Decis, to mě teda podrž. Takový triky na nás zkoušej.  indecision

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 17.3.2021 9:44

Sorry za ty rozmazaný fotky, tenhle „fotografický aparát“ ostří na velmi krátkou vzdálenost hůř než ten předtím, a když se přidá ještě zatažená obloha, tak je vymalováno. Klasicky jako první ze slivoní rozkvétá ta asijská směska + švestkomeruňky.  Jestli všechen tenhle "prevít“ nevykácet, toť otázka, pořád to visí ve vzduchu. Jen to zabírá zbytečně místo a užitek minimální. 

Plumcot
Plumcot
Fortune
Fortune
Fortune
Fortune
NE Dapple
NE Dapple
švestkomeruňka "no name"
švestkomeruňka "no name"
Topfirst
Topfirst

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 13.4.2021 17:01

Existuje vůbec odrůda švestkomeruňky s názvem Plumcot (Jukka), nebo je to nějaký výmysl?

Plumcot
Plumcot

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 13.4.2021 17:32

tady se mi klubou první květy Viktorie. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 18.4.2021 14:21

Je to docela rozdíl, když se podíváte na květy asijské švestky Fortune, švestkomeruňky bez názvu a švestkomeruňky s názvem Plumcot. Ten Plumcot se spíše podobá meruňce. Uvedeno je, že je to křížení 50 na 50. 

Fortune
Fortune
švestkomeruňka Plumcot
švestkomeruňka Plumcot
švestkomeruňka bez názvu
švestkomeruňka bez názvu

host - 59.222 (?), 30.4.2021 7:46

Mám několik plodících myrobalánů a čtyřletých japonek. Mimo Oishi Wase a Melitopolu jsem plody Japonek již ochutnal. Pomocí nasazených druhých brýlí (nemám lupu) jsem zjistil, že neplodící japonky a myrobalány mají poškozené čnělky v květech (fota) totéž se vyskytuje u dvou třešní (po 10 let mají až 5 třešniček na strom). Největší jarní mrazík ve dvou metrech byl letos -3°C. Proti moniliové spále jsem stříkal nazačátku dubna (těsně před rozkvětem myrobalánu). Setkali jste se s podobným poškozením květů peckovic? Může to být nějaká viróza? Díky za odpověď. Čeněk

Oishi Wase
Oishi Wase
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty