Zdravím, mohl by se někdo vyjádřit, jak je to s okvětními lístky u slivoní?Moje belamira má šest okvětních lístků, ta na horním obrázku jich má pět.Přitom nejde o jeden květ, všechny jsou stejné.
Slivoňky kvetou už i tady u mě. Od počátku rašení jsem provedl dva postřiky sírou (Kumulus). Jednak jako preventivní postřik proti hálčivcům a sviluškám a snad i jako určitou prevenci vůči některým houbovým chorobám, kde se spíše uvádí použití mědi než síry. Ovšem jako akaricid (proti roztočům) se Kumulus osvědčuje.
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.75 (?),15.4.2018 11:26
U nás sú už slivky v plnom kvete (foto 1-3). To isté platí aj pre väčšinu hrušiek (foto 4-11). Jablone sú len na úplnom začiatku kvitnutia (foto 12-15). Vegetácia je oproti minulému roku asi o 2 týždne pozadu. Tento posun nejaký mimoriadny význam nemá, keďže devastačné jarné mrazy hrozia vždy koncom apríla a začiatkom mája. IH
Zdravím Petře. Posílám rozkvetlou Hagantu, je to 4 letý stromek na podnoži Wangenheimova. Bydlím kousek od Uh. Hradiště. Nasazeno má letos moc pěkně, tak uvidíme.