Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.186 (?) 29.11.2013 21:39
Já Vám asi neporadím, moji krtci jsou zbabělí, požerovou pastu zkonzumují do tří dnů a DV na ně působí do dvou týdnů. Letos to nemohu ověřit, nemám dostatek krtků pro srovnávací pokus. Jediné co vím, že ultrazvukový solární plašič přímo milovali a scházeli se v jeho bezprostřední blízkosti. Fotku přikládám. Zapojovat to zařízení pro získání nových krtků nebudu, to opravdu po mně nemůžete chtít.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 231.182 (?), 30.11.2013 10:05
Stando, gratuluji. Konečně příspěvek s nadhledem a humorem. Děkuji.
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 63.220 (?), 1.12.2013 15:05
Kyanovodík nie je oxid, preto nevzniká pri spalovaní, snád iba pyrolýzou niektorých plastov, ale uvoľňuje sa jednoduchou hydrolýzou kyanidov a org. zlúčenín s obsahom CN väzieb alebo najlepšie reakciou so silnými zásadami a kyselinami. Tou je napr. tiež žalúdočná HCl. Osobne verím aj tomu, že reakciou DV s pôdou môže vzniknúť stopové množstvo HCN, preto sa odporúča dezinsekcia pôdy v skleníkoch pomocou zapracovania DV + prikrytie fóliou na dobu 2-3 týždne, avšak o deratizačnom účinku DV pochybujem. Na dezinsekciu pôdy bez nutnosti prevápňovať boli vhodnejšie dnes už ťažko dostupné prípravky Basudin či Diazinon. Na krtov sa mi osvedčil obyčajný rýľ v čase kedy tlačia pred sebú kopček zeminy. Potvrdilo sa mi nepísané pravidlo skúsených krtkolovcov, že vo väčšine prípadov krtkovia vyrábajú svoje kopčeky zeminy v ranných alebo poobedňajších celých a nepárnych hodinách. Ak sa opatrne priblížite k zväčšujúcemu sa kopčeku a dostatočne hlboko zarazíte rýľ, zabránite mu vrátiť sa chodbou späť. Chce to aj trochu šťastia, odhadnúť, ktorým smerom vedie chodba. Raz sa mi dokonca stalo, že neporaneného krtka, v momente kedy sa zásluhou rýľa dostal na svetlo Božie, trafil šľak. Aj takýto tvorečkovia majú zrejme srdcovo- cievne problémy. Najmä ak sú dážďovky moc "tučné".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 63.220 (?), 1.12.2013 18:04
Pane PP, pri všetkej úcte k často suchým ale vtipným bonmótom, ak si znova prečítate môj príspevok, zistíte, že som nepísal o naprostej zhode. Keď potrebujete percentuálne vyjadrenie, tipnem to na daakých 60-70%, kedy bol krtko aktívny ráno o siedmej či o dieviatej, alebo poobede o piatej. Sám som týmto povedačkám tiež neveril, dokiaľ som sa nepresvedčil, že na tom je niečo pravdy. Myslíte, že s tým daako súvisí "inteligencia" samotných krtkov? Tých zvyšných 30-40% môžete zaradiť medzi "nepresnosti" spôsobené trebárs posunom stredoeurópskeho na letný čas. Spomínajte, posúval sa tento čas aj v 80. rokoch, teda od čias, odkedy krtkov vyháňam zo záhradky?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|