Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?
|
|
|
|
|
|
|
solide - Stříbrný Zahrádkář (415) - 96.197 (?) 20.6.2014 11:26
takze radite aby som si nasiel velky, cerstvy krtinec, ten zvrchu lopatkou odokryl, isiel dalej az najdem prechod do vodorovnej polohy a tam nainstaloval likvidator? Mam potom nechat vedla aj dieru aby tam isiel cerstvy vzduch? Ten spustac mam nechat odkryty, len strceny do prechodu alebo dat pred neho trosku hliny?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.98 (?), 22.6.2014 11:59
Píšete, že máte likvidátory dva. Odkryjete průchozí chodbu a dáte oba likvidátory do jednoho, místa -každý bude mířit na opačnou stranu aby krtek či hraboš nepřišel z opačné strany a past Vám nezahrnul.
Pokud rozkryjete krtinu, rukou v rukavici zkuste najít všechny chodbové otvory, které do té jedné krtiny ústí.Někdy je to jedna, jindy dvě nebo tři.Pak je to loterie a je tedy lepší po odkrytí nedávat past ale sledovat, kterou chodbu krtek zahrnul.Tu pak znovu zprůchodníte a nastražíte past.
Někdy je to fakt o trpělivosti, ale pokud Kieferle spustí a neselže při tom náboj, máte téměř 100% jistotu úspěchu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 249.32 (?), 26.6.2014 18:14
Loni sem ho zakoupil a nestačím kupovat patrony. Někdy přijde z druhé strany, ale nakonec to vždy zafunguje.Po létech vykuřování sirnými knoty a vysavačem, čpavkem, zakopanými klaksony, točícími PET lahvemi je toto opravdu funkční věc. Nevýhoda je cena, ale pujčuji za poplatek i sousedům a pomalu se vrací...
Jirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.132 (?), 11.7.2014 11:55
Přístroj používám půl roku a funguje bezvadně. Jistě někdy se stane, že krtek past obejde nebo podhrabe, ale zpravidla na další pokus již nemá šanci. Jakmile zpozoruji aktivitu okamžitě nainstaluji past a za dva dny je pokoj. Dříve jsem zkoušel různé jedy - neosvědčili se, klešťové pasti jsem taky rerozchodil ale tohle je spolehlivé.
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.125 (?), 11.1.2017 13:09
Po přečtení diskuze o Kieferle W2 jsem tento přístroj zakoupil někdy v polovině listopadu 2016 a hned nastražil. První spuštění se konalo až za 3 dny (úspěšné), další dva krtky jsem dostal během vánoční oblevy. Zatím tedy úspěšné 3 výstřely ze tří. Ještě mám na zahradě odhadem další 3-4 krtky, jakmile sleze sníh, budu pokračovat v lovu. Poslední nastražení bylo neúspěšné, krtek mi Kieferle 4x komplet zaryl, asi už prošel pyrotechnickým výcvikem - do krtince ústily 3 chodby, já zvolil špatný směr. Dříve jsem používal dýmovnice, karbid, gel, oxid uhelnatý z motoru, plašičky z PET lahví, kočky, pasti ze sklenic... a vše s nulovým, nebo minimálním účinkem, až na ty sklenice, kde jsem 2 ks odchytil. Zakopat ty sklenice do kamenité půdy byl děs, později je krtci velmi úspěšně obcházeli. Keiferle má zatím nejlepší účinnost a co si budeme povídat - je to nádherný pohled, když odklopím kýbl a vidím, že W2 spustil a z chodbičky se táhne trochu kouře ze spáleného střelného prachu... :-) Pozor, do W2 patří žluté nábojky, zelené jsou slabé.
Petr
|
|
|
|
|
|
|
host - 120.97 (?), 7.6.2023 9:44
Jak velký rámus to dělá, když spustí? Mám na zahradě pejska a taky "citlivé" sousedy. Když jsem cvičil pejska plynovkou na střelbu, moc se jim to nelíbilo a i na zvuk vzduchovky jsou citliví.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|