Co vaše réva? (2014)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 98.250 (?), 24.7.2014 20:54
Letos jsem se rozhodl ošetřovat révu pouze Biotonem (emulze vody repkoveho oleje a lecitinu. Hlavně z důvodu ze révu mám vedle jezírka z jedné strany a vedle záhonu se zeleninou z druhé)
Zatím to musím hodnotit jako úspěšné. Problém je ze je potřeba dokonale pokryt listy i plody na což mám mizerný postrikovac, dal mne dělá problémy aktuální počasí s intenzívními prehankami které to prostě z rostliny splachne. Take to podezírán ze to umocňuje citlivost k úžehu.
Mate někdo vlastni zkušenosti?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 38.136 (?), 24.7.2014 22:49
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.235 (?), 25.7.2014 12:02
Bioton vůbec nedoporučuji. Mám jen révu u domu, ale i tak mě to štve ještě teď. Protože vloni mi zaútočilo padlí tak jsem použil zbytek biotonu + jar, jak tam píšou a zcela jsem si hrozny zničil. Mastné a smradlavé, umít to nešlo. Celá loňská úroda šla do popelnice. Žrát se to nedalo. Takže letoz za mě jen chemii. Honza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 29.7.2014 8:56
Včera jsem pozoroval na révě nástup světle zelené barvy. Mám Hycol K - réva, ale to asi nebude to pravé na chlorozu. Ošetření hnojivem na list bude nezbytné. Zároveň musím konstatovat že opakovaný postřik Karathanem asi zabral, povlaky na listech zasychají a spory na bobulích černají. Počasí však dělá vše proto, aby tomu tak nebylo, bohužel. Alespoň začínám odlisťovat zony hroznů aby to luftovalo, pak nastoupí pytlíky proti hmyzu, ptákům a ůžehu. Co je pozitivní, tak letos není vidět vosy a sršně. Vloni likvidovali bzučáci již broskve ve velkém, a letos zatím ťuk ťuk ťuk, ani na révě nejsou vidět.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|