|
Černá skvrnitost vinné révy, 31.5.2024 Takže věc se má tak, že jsem Dynali naředil podle návodu, důkladně postříkal - listy i z obou stran a výsledek je vůči černé skvrnitosti nulový. - Dneska zahajují léčbu vykopáváním keřů a jejich pálením.
V případě výskytu této nemoci ve vašich... celý příspěvek > |  | Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 22.10.2022 Upřímně, pro mě, který řízkuje révy ve větším rozsahu, je metoda pana Perničky neefektivní, ale vyjádřit se chci k tomu polystyrenu na vodě. Některé odrůdy koření ve vodě lépe a některé vůbec. - Nejlepší pro zakořeňování je parný' vlhký vzduch. |  |
|  | Černání mladých letorostů, 2.8.2020  Dobrý večer nebo dobrý den všem,
dnes jsem na zahradě u dvou keřů objevil ztmavlé části mladých letorostů se zdřevnatělými čarami - je to nedostkem nějakých prvků nebo houbová, virová či bakteriální choroba? - Dá se to léčit nebo budu muset... celý příspěvek > |  | Nej odruda a nej zklamání 2019, 15.11.2019 Jak byl na tom u Vás Adler s padlím révovým - Oidiem? - Našel jsem jej na jedné za nabídek a také mě zaujal, ale mám pochybnosti s jeho odolností vůči padlí (můčnatkou) |  | Nemoc na listech vinné révy, 15.6.2019 Mně síra zabrala na vlnovníky, na hálčivce byla neúčinná. |  | Víno na balkón, 15.6.2019 Ale ano, půjde to... Musíte ale počítat s tím, že to žádná superkvalita nebude. - Existují odrůdy, které jsou bujné, odolné a vydrží i mráz - 40 °C.
Zapomeňte na kamenný květináč, lepší bude umělohmotný pružný mrazuvzdorný plast nebo gumoplast -... celý příspěvek > |  | Galachad vadnutie trapiny, scvrkavanie bobuli, 18.5.2019 Připojuju se k Ronimu - já nechávám jeden střapec na výhoinu i u středněplodých odrůd (bobule kolem 1,5 cm) - i dva střapce na výhoně pro velkoplodou odrůdu jakou je Galachad by bylo vysilující, nechat tři střapce by mohlo být fatální. - Navíc, ani... celý příspěvek > |  | Galachad vadnutie trapiny, scvrkavanie bobuli, 16.5.2019 Je to jen můj názor, ale myslím si, že problém byl v tom, že jste Galachad nechal přeplodit. - I mně tečou slzy, když odthávám odkvetlé střapce zvětšujících se bobulí (jedním z krytérií výběru je pro mě tvar budoucího hroznu), ale vím, že je to po... celý příspěvek > |  | Malé hrozny, 2.5.2019 Podle mojí zkušenosti i květy révu dokážou révu vysílovat - když je květů hodně a réví mladé, může to mít pro révu fatální následek. - Nechal bych jedno nebo dvě poupata, ale i tak Vám to o vlastnostech plodů nemusí nic říct. - V budoucnu mohou mít... celý příspěvek > |  | Odrůda Talisman, 20.4.2019 Velika a trpěla vším možnýmj? - Jo když si pořídíte neodolnou odrůdu, pak se nesmíte divit. - Jinak je Velika v pohodě - má velké plody, které jsou odolné proti praskání. - Já jsem rád, že ji mám. |  |
|  | Nechtějí vyrašit listy na tažni, pouze na kmínku, 12.1.2019 Moje zkušenost je nechávat rezervu bez ohledu na nadmořskou výšku (u nás zhruba 230) - když ořežete révu na fest, je možné, že ořežete i květní očka a to co necháte, nemusí kvést.
A s panem PP samozřejmě souhlas - i když tažeň slzí a je živý, stále... celý příspěvek > |  | Doporučte moštovou červenou odrůdu vinné révy PIWI, 28.10.2018 Těžko říct. Moje Kraseň měla menší bobule než Solaris a letos nehnila ani jedna z odrůd (minulý rok Kraseň hnila). chuť má každý rok jinou, letos chutnala nedozrálá po květinách, později jsem tu vůni nezaznamenal. Ale mám pocit, že moc šťávy v sobě... celý příspěvek > |  | Doporučte moštovou červenou odrůdu vinné révy PIWI, 24.10.2018 A co takhle švýcarskou odrůdu Muškát Blau? - Díky svým relativně velkým, chuťově vynikajícím plodům je dobrá i jako stolní odrůda. |  | Výsadba révy vinné, 25.9.2018 Jsou-li zdřevnatělé, pak je to v pořádku. - Rozrostlé výhony bych neřešil - pokud je teď ostříháte, mohlo by to pro révu znamenat signál, že se má začít znovu rozrůst. - Co omrzne, to omrzne, hlavní je, že zdřevnatělé části s očky přežijí zimu -... celý příspěvek > |  | Odrody 2018, 25.9.2018 Pravda, kdysi jsem v Lednici na exkurzi u pana Pavlouška ochutnal Talisman - velmi velké bobule a chuť byla ucházející - Sponzor je potomkem Talismanu, pokud se k tomu přidá ještě muškátové aroma, může to být chuťově vynikající odrůda. - Na chuti a... celý příspěvek > |  |
 |
|