|
Sadenice vinica chradnu,vysychaju, 30.4.2022 Zaujímavé, ako vysychajú. Som presvedčený že prebytok/nedostatok vody a nesprávnu vlhkosť vzduchu ako príčinu môžte vylúčiť.
Možno poškodenie silným slnkom...
Ja by som ich dal von do polo tieňa, strekol listovým hnojivom a čakal ako sa... celý příspěvek > |
 |
Húsenice na egreši, 12.5.2021 Mne obžierajú kríky egrešov každoročne. Dokážu narobiť riadnu škodu. Ak nemáte veľa rastlín a chcete babský recept, pozbierajte ich ručne. |
 |
|
 |
Bianca, 16.2.2020 Zdravím.
Po 10 rokoch pestovania tejto odrody pridám pár poznatkov, možno niekomu pomôžu, Odroda je veľmi odolná voči chorobám, ani raz som ju ešte nestriekal. V daždivých rokoch zvykne na jeseň trochu napadnúť listy pleseň, čo môže... celý příspěvek > |
 |
Jen několik fotek, 29.8.2019  Dobrý deň.
Dnes mi urobil veľkú radosť kaktus, ktorý pestujem už rovných 20 rokov, aktuálne má výšku 125cm. Prvýkrát rozkvitol. |
 |
Určení jablka dle fota, 5.8.2019  Zdravím. Dokázal by niekto určiť odrodu podľa nasledovných fotiek? Jablká dosahujú vrchol zrelosti práve teraz, niektoré už začínajú padať. Zaujímavé je že o strom sa roky nikto nestará a všetky plody sú 100% zdravé. |
 |
Ide to aj (ne)chemicky, 6.7.2019 Aké skúsnosti máte s paraluxom? Myslíte že má ozaj také účinky ako o ňom uvádza výrobca?
Inak máte veľmi pekné strapce. U mňa to je tento rok slabšie ako inokedy, na jar som mal dosť problém s premnožením roztočov, aj napriek dvom postrekom.... celý příspěvek > |
 |
Réva ve skleníku, 4.5.2019 Vyzerá to na puklice. Mal som s nimi v minulosti problém na citrónovníku (aj keď nevyzeral že by mu vadili, rástol ďalej normálne), na viniči som sa s nimi ešte nestretol. Najprv som ich odstraňoval z listov vlhkou handričkou, ale stačilo že prežilo... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 29.4.2019  Opäť zdravím do diskusie.
Môj pokus s vrúbľovaním (obrázky vyššie) nedopadol práve najlepšie. Po 3 týždňoch stratifikácie vo vlhkej rašeline som prúty vybral, naspodu aj v mieste štepenia bol vytvorený kalus, korienky sa len začínali vytvárať,... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva 2018?, 19.8.2018  Dnes som oberal bianku. Cukornatosť 19°NM. Pre porovnanie - rok 2017 - bez úrody, 2016 oberané 11.9. - 16°NM, 2015 oberané 15.9. - 21,5°NM... |
 |
Co Vaše réva 2018?, 9.8.2018  Dobrý deň. Pridám aj ja pár obrázkov ako to u mňa momentálne vyzerá. Tento rok réva dozrieva rekordne skoro, spomeniem napr. bianku, ktorú štandardne oberám v druhej dekáde septembra, tento rok jej dávam ešte 10 dní a môže sa obrať. ostatné odrody... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nerezové nádoby na víno, 13.5.2018 Nad nerezovými nádobami uvažujem hlavne z kapacitných dôvodov. Keďže momentálne vyrábam cca 250litrov červeného + biele a to ešte nemám kríky v plnej rodivosti. Doteraz som robil víno v demižónoch a už dochádzajú, ďalšie dokupovať neplánujem. Preto... celý příspěvek > |
 |
Nerezové nádoby na víno, 12.5.2018 Neviem... preto sa pýtam tých čo to majú ktorý z tých dvoch druhov je lepší a prečo. Lebo mňa nič nenapadá a z toho dôvodu neviem pre ktorý typ sa rozhodnúť. A nechcem niečo kúpiť a potom zistím že by bolo lepšie to druhé, preto uvítam akúkoľvek... celý příspěvek > |
 |
Nerezové nádoby na víno, 11.5.2018 Ahojte.
Má z vás niekto skúsenosti s nerezovými nádobami? Konkrétne ma zaujíma porovnanie vzduch vs. parafín - aké sú výhody a nevýhody. Ďakujem. |
 |
Co Vaše réva 2018?, 22.2.2018 Zdravím. Táto zima je zatiaľ najteplejšia akú si pamätám, pod -10 snáď ani nemrzlo... Vyzerá to zatiaľ dobre. Strihať plánujem tak o 2 týždne.
Vlani bola naopak extrémna zima aká tu už veľmi dlho nebola. Bianka, prim, nero, burgundské biele a... celý příspěvek > |
 |
Proč pupeny neraší, 6.5.2017 Tiež som na tom podobne, už som to sem nedávno písal. Samorodáky rašia normálne, Solaris a Cabernet Cortis uspokojivo. Okrem toho z ďalších 130 rastlín /bianka, nero, prim a iné/ asi 20 raší z hlavy, cca 30 vôbec a ostatné pučia nad zemou, takže dá... celý příspěvek > |
 |