Sklizeň rajčat 2013

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?)
1.9.2013 23:10

Takže, u nás také lilo, prasklo mi slovy jedno rajče Marmande, u ostatních odrůd nic. Pěstuji Tipo, Spencer, Tastier, Torino, Money Maker, RAF, Subarctic Plenty, Býčí srdce, Marmande, asi Kumato, Datterino, Cherokee, Cherollu (ta praskala i za sucha). V době sucha (u nás cca 6 týdnů) jsme zalévali denně, nikdy hlína nevyschla. Zalévali jsme hadicí vodou rovnou ze studny, teplota cca 11ºC,  vše přežilo.

Nemám potřebu se chlubit, natož uveřejňovat fotky zhniláků. Stačí???

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 192.41 (?), 31.8.2013 20:42

Ta vyfarbenost bude asi spôsobena tym, ze u nas uz najmenej 40 dni nespadla ani kvapka. Myslim to vazne, trava je uz vsade uplne zlta, a v podstate vsetko ma nadych do zlta. Praskliny v zemi su niekde take, ze sa tam da strcit cela ruka. Paradajkam to az tak nevadi, a aspon som nemusel osetrovat proti plesni. Tento rok som si vystacil s 2x Infinito.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 1.9.2013 20:11

Pár ukázek jak mají a nemají vypadat rajčata. Dnes jsem zlikvidoval prvních 11 rostlin.

Ani jindy odolný Caspar nevydržel nápory vody a zimy.
Ani jindy odolný Caspar nevydržel nápory vody a zimy.

Berry
Berry
Golden Santa
Golden Santa
dnešní sběr na sušení
dnešní sběr na sušení

Další Berry ze záhonu.
Další Berry ze záhonu.

host - 243.114 (?), 1.9.2013 21:32

To se chlubíte nebo litujete? Asi to chce míň experimentovat, více zalévat v době sucha a sázet osvědčené odrůdy, které nepraskají.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 1.9.2013 22:40

Konstatuji, jen konstatuji. Kdybyste místo vyrypování více četla mé příspěvky, tak byste se dočetla že jsem nainstaloval kapkovou závlahu, tudíž jsou více zalévány v době sucha, a že budu po selekci pěstovat jen osvědčené odrůdy a omezím jejich počet. Vážená, Vaše rady přišly s křížkem po funuse. Máte tam ještě nějaký osvědčený recept na pěstování rajčat krásná IP neznámá? Rád se poučím, jen se předveďte, vybalte nějakou odrůdu která po týdením lijáku nebude praskat. Madam, zatím jste ukázala akorát velký kulový.

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 1.9.2013 23:10

Takže, u nás také lilo, prasklo mi slovy jedno rajče Marmande, u ostatních odrůd nic. Pěstuji Tipo, Spencer, Tastier, Torino, Money Maker, RAF, Subarctic Plenty, Býčí srdce, Marmande, asi Kumato, Datterino, Cherokee, Cherollu (ta praskala i za sucha). V době sucha (u nás cca 6 týdnů) jsme zalévali denně, nikdy hlína nevyschla. Zalévali jsme hadicí vodou rovnou ze studny, teplota cca 11ºC,  vše přežilo.

Nemám potřebu se chlubit, natož uveřejňovat fotky zhniláků. Stačí???

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 1.9.2013 23:49

Tak je nezveřejňujte, to je Vaše věc, já mám Vaše potřeby celkem v paži a přitom to najevo nedávám, já je zveřejňuji a je to moje věc. Jestli jste si toho doposud nevšimla, tak tady nejste sama, nebo je to důvod jiné napadat a urážet? 

Dal jsem tady fotky rajčat jak vypadají po deštích (je mezi nimi i odrůda Srdce, jistě ji poznáte), plus dva dny průtrží navrch, stejně jako sem dávám fotky rajčat napadených chorobami, nebo fotky zaplavené zahrady. A že se Vám to nelíbí? Kvůli tomu si botky nerozkousám. Jestli jste se z toho ovšem opupínkovala tak se hluboce omlouvám.

PS: Nechte na Tipo, Torino, Datterino, Kumato a Srdce (ostatní jsem nepěstoval) pět dní téct vodu a pak se ozvěte v jakém stavu jsou.

P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 192.41 (?), 2.9.2013 0:16

Inak ako ste spokojny ludia s odrodou Torino? Mala by byt spomedzi kolekcie Tipo, Toro, Torino asi najlepsia, no u mne je to v chuti prepadak. A to v akomkolvek stupni zrelosti. Dobuducna ju uz nezasadim...

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 2.9.2013 0:20

To je odrůda která mi připomínala supermarketová rajčata, tak jak píšete. Je bez chuti a velmi rychle jsem jeho pěstování zanechal. Mám dojem že jsem ho měl jen jednu sezonu.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.3 (?), 2.9.2013 7:41

myslím, že akorád Tipo mělo pochybnou chuť, ale s Torinem by mělo být vše OK, nepěstují jej už jen kvůli nižší hmotnosti plodů

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 29.135 (?), 31.8.2013 17:34

Beefmaster je chutné výborné rajče. Vadí mi na něm občasné prorůstání nějaké černě dovnitř plodu. Také je až bláznivě veliké /třeba 900 g/ a když mi ho naklovne bažant je po něm. Špatně se vymývají rezudia postřiku ze žeber. Utržené za zelena v konci sezony je po dozrání jedno z nejlepších.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz