Sklizeň rajčat 2013
|
|
|
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.32 (?) 23.11.2013 23:01
Přikládám ještě pár postřehů ze závěru letošní sklizně rajčat. Synovi jsem dala do školy na týden moje sklizená rajčata ze skleníku 22.a 29. září, velmi si je chválil, chutnala i kamarádům. Stejná, ve skleníku dozrálá rajčata dostal 6. října, za týden přijel, stěžoval si, že již nebyla dostatečně chutná a že již rajčata nechce. Sama jsem v té době rozdíl v chuti ještě necítila. Samozřejmě rajčata, která mi dozrávají na okně konzumuju jen sama a to ve formě salátu, samotná již nejsou nic moc. Poslední Šejky mi dozrály v pokojíku minulý týden, rozvařila jsem je, ještě mám na dozrání nejaké cherry odrůdy a soudky. Ze skleníku jsem sklidila koncem října. Dosud u nás pořádně nemrzlo, dnes jsem z keramické mísy vytrhla nezmrzlý muškát, rajčaty by mohla být ve skleníku dosud, je nutno skleník připravit na zimu, pracovat možno jen o víkendech, proto ten spěch. Přikládám ještě nějaké fotky. Jiřina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 168.18 (?), 1.1.2014 9:11
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.53 (?), 1.1.2014 16:26
Nevíte, prosím, které z těchto rajčat je mdlé chuti? Stupické polní, Sláva porýní, Start S, Tornádo. Jedno z nich bylo strašné, jak hadra z nádobí :-) Díky!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 14.1.2014 19:47
já sem loni měla jak hadru z nádobí právě Stupické, je to jediná odrůda, kterou už nebudu letos pěstovat... navíc malá plodost, praskání,po prvních dozrálých plodech se zrání přerušilo a plody by trčely do skonání světa v zeleném stavu, růst rostlin ubohý.Ale spoustě lidí se tato odrůda osvědčila, každý má asi jiné podmínky a způsob pěstování, holt na každém místě nelze pěstovat vše.Naopak Sláva Porýní u nás chuťově skvělá, jediná nevýhoda pozdnější plodnost, Stert je chuťově výrazný, je to pro mne snad nejchutnější rajče.No, každý z nás má jiné chutě a to je dobře.Proto je nabídka odrůd tak pestrá, každý si může vybrat po libosti.Já mám na r.2O14 nachystáno ke 3O odrůdám,2O sem pěstovala už loni, zbytek novinky co ještě neznám.Bohužel, pár odrůd ještě je navíc, ty už asi nebude kde dát, tak je bu´d nechám na jindy nebo daruji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|