Sklizeň rajčat 2013

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?) 
23.11.2013 23:01

Přikládám ještě pár postřehů ze závěru letošní sklizně rajčat. Synovi jsem dala do školy na týden moje sklizená rajčata ze skleníku 22.a 29. září, velmi si je chválil, chutnala i kamarádům. Stejná, ve skleníku dozrálá rajčata dostal 6. října, za týden přijel, stěžoval si, že již nebyla dostatečně chutná a že již rajčata nechce. Sama jsem v té době rozdíl v chuti ještě necítila.  Samozřejmě rajčata, která mi dozrávají na okně konzumuju jen sama a to ve formě salátu, samotná již nejsou nic moc. Poslední Šejky mi dozrály v pokojíku minulý týden, rozvařila jsem je, ještě mám na dozrání nejaké cherry odrůdy a soudky. Ze skleníku jsem sklidila koncem října. Dosud u nás pořádně nemrzlo, dnes jsem z keramické mísy vytrhla nezmrzlý muškát, rajčaty by mohla být ve skleníku dosud, je nutno skleník připravit na zimu, pracovat možno jen o víkendech, proto ten spěch. Přikládám ještě nějaké fotky.  Jiřina

Sladkaja Děvočka z 6.10.
Sladkaja Děvočka z 6.10.
Sladkaja Děvočka v košíku 6.10.
Sladkaja Děvočka v košíku 6.10.
Tomatoberry 6.10.
Tomatoberry 6.10.
Napolo omrzlá venkovní rajčata z 8.10., pěstovaná u zdiz
Napolo omrzlá venkovní rajčata z 8.10., pěstovaná u zdiz
Christmas Grapes, foceno 28.10.
Christmas Grapes, foceno 28.10.
Black cherry foceno 28.10.
Black cherry foceno 28.10.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 25.11.2013 23:20

U nás to máme podobné, samotná račata už také nějakou dobu nikdo nechce... jen do salátu je můžu dávat. Já sama rajčata nejím ale přece nemůžou chutnat hůř než supermarketová, ne? A jsou bez chemie a zadarmo yes.

Včera jsem otrhala vše ve skleníku a dnes z něj všechno vyklidila... protože co si budeme povídat, když venku poletuje sníh, je lépe ve skleníku kde na vás nefouká laugh.

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.18 (?), 26.11.2013 9:44

V neděli jsem otrhal ze skleníku poslední rajčata a papriky a od včerejška slouží skleník k uskladnění mrkve, celeru,červené řepy a pekingského zelí. Celkově považuji letošní dobu sklizně rajčat za velmi vydařenou, neboť čerstvá rajcata jsem mohl sklízet po dobu téměř 5měsíců.

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.18 (?), 31.12.2013 14:16

Přeji všem pěstitelům rajčat bohatou úrodu v následujícím roce a přikládám fotku posledního trsu dozrálých cherry rajčátek připravených ke konzumaci.

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?), 31.12.2013 23:31

Co je to za odrůdu? Já jsem poslední dozrálé doma konzumovala v listopadu a to odrůdu Taiko.

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.18 (?), 1.1.2014 9:11

Super Sweet 100

host - 174.53 (?), 1.1.2014 16:26

Nevíte, prosím, které z těchto rajčat je mdlé chuti?  Stupické polní, Sláva porýní, Start S, Tornádo. Jedno z nich bylo strašné, jak hadra z nádobí :-) Díky!

vimon - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (407) - 17.253 (?), 1.1.2014 16:59

Určitě to nebylo Stupické, nebo Start. Tornádo jsem pěstoval asi před 10roky a myslím, že nebylo tak špatné. Tak zbývá Sláva porýní - to neznám. Hodně také chuť ovlivní podmínky pěstování. 

kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (305) - 138.131 (?), 14.1.2014 19:47

já sem loni měla jak hadru z nádobí právě Stupické, je to jediná odrůda, kterou už nebudu letos pěstovat... navíc malá plodost, praskání,po prvních dozrálých plodech se zrání přerušilo a plody by trčely do skonání světa v zeleném stavu, růst rostlin ubohý.Ale spoustě lidí se tato odrůda osvědčila, každý má asi jiné podmínky a způsob pěstování, holt na každém místě nelze pěstovat vše.Naopak Sláva Porýní u nás chuťově skvělá, jediná nevýhoda pozdnější plodnost, Stert je chuťově výrazný, je to pro mne snad nejchutnější rajče.No, každý z nás má jiné chutě a to je dobře.Proto je nabídka odrůd tak pestrá, každý si může vybrat po libosti.Já mám na r.2O14 nachystáno ke 3O odrůdám,2O sem pěstovala už loni, zbytek novinky co ještě neznám.Bohužel, pár odrůd ještě je navíc, ty už asi nebude kde dát, tak je bu´d nechám na jindy nebo daruji.

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 38.5 (?), 15.1.2014 11:53

Přesně, Stupické stálo za nic, rostliny pořádně nevyrostly, rajčat jsem sklidila tak pět, no katastrofa. To samé Green zebra.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz