Sklizeň rajčat 2013

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?)
3.8.2013 22:59

Nemám to vyfocené ale na spodu plodu (na pupíku) začalo rajče pihovatět, udělala se šedohnědá měkká skvrna, plody přestali růst a některé opadali. Postihlo mi to jen velkoplodá rajčata Cosmonaut Volkov, Japonsky Trjufel Krasny a San Marzano.  Orkado, Pedro, Citrina a maloplodá jsou ok.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 31.7.2013 22:20

Pozor na dusík. Slepičáky se vyrovnají ledku. /A pro Renatu: Želvu zítra vyfotímsmiley./

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 1.8.2013 9:34

Tak to jsou ony, velká polévková a dvě menšísmiley. Ta velká snáší vejce. Menší jsou pár.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3300) - 5.149 (?), 2.8.2013 18:37

Pokračoval jsem ještě s Pollicinem (17 g) a Sweetie (10 g). Byl jsem překvapen zejména Pollicinem, které jsem chtěl pro příští rok již vyřadit. Jak už jsem jednou napsal, tak mně chutnala všechna cherry rajčátka, asi nejméně Sweetie. Jedl jsem už také Datterino, chutnalo mně, ale žádný zázrak jak bylo prezentováno. Mé dvě rostliny nejhorší ze všech a také tak asi bude vypadat úroda. 

Tato sezóna bude asi pro mne nejlepší za poslední roky, v době růstu dostatek vody a vzdušné vlhkosti, v době zrání sucho teplo a slunečno (někdy až moc). Chuť rajčat zatím skvělá a asi to tak bude pokračovat. Mám sice problémy s vodou, ale je mně líto hlavně těch, kterým přírodní události vzaly veškerou naději na dobrou úrodu (např. Ivan z okénka, atd.).

Jinak netrpělivě čekám na zrání biftekových odrůd a také Black cherry a Sladké děvočky.

Mr Big

Pollicino, Sweetie
Pollicino, Sweetie

Jaro- - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 6.36 (?), 2.8.2013 20:58

Zdravím, konečne zajtra aj ja fotím a môžem sa pochváliť rajčatamismiley. Ešte prosim Vás neviete niekto kedy dozrieva Čierny Krym a CHerokee? Lebo stále rastie a rastie, plody sú veľké, ale zelené.sad Vďaka Jaro.

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 2.8.2013 22:35

První Cherokee už jsme trhali minulý týden.

StankaO - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (193) - 174.53 (?), 3.8.2013 22:10

Jak poznáte. že trpí nedostatkem vápníku? Díky.

Reniii - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (621) - 146.37 (?), 3.8.2013 22:59

Nemám to vyfocené ale na spodu plodu (na pupíku) začalo rajče pihovatět, udělala se šedohnědá měkká skvrna, plody přestali růst a některé opadali. Postihlo mi to jen velkoplodá rajčata Cosmonaut Volkov, Japonsky Trjufel Krasny a San Marzano.  Orkado, Pedro, Citrina a maloplodá jsou ok.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 4.8.2013 8:20

Řekl bych že letos je těchto projevů nedostatku vápníku více než v jiných letech. Doposud to byla "výsada" odrůd pěstovaných v nádobách, letos je to celkem běžně i na záhonech; na biftekových odrůdách, na oválných odrůdách na sušení, na San Marzano typech ale i např. na nalých plodech Mini San Marzano ve skleníku i v květináči. Netrpí tím u mne klasická kulatá rajčata (Bejbino) nebo soudkové odrůdy. Letos po období dešťů nastal překotný růst a rostliny (nejen rajčata) nestíhají živiny zpracovávat, tím chci říci že nemyslím že by vápníku byl v půdě nedostatek, prostě to nezvládají. Letos jsem pro sich provedl již 2-3 ošetření Wuxal-Kalciem, na záhonech vše, v květináčích náchylné odrůdy.

Jinak se připojím k odhadu sklizně pana MrBigga, i já ji očekávám velmi, velmi bohatou, Možná se sušička dostane do provozu již dnes večer.

Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (883) - 141.32 (?), 4.8.2013 14:12

Také jsem včera po několika letech bez poškození apikální nekrozou objevila několik poškozených plodů rajčat s oválnými plody. Listy rajčat i půdu v okolí jsem polila konví s hodně naředěným vápenným mlékem, doufám, že to pomůže. Chlorid vápenatý jsem doma neměla a nechtěla jsem čekat, až se dostanu do města něco koupit. Nekrozu svádím na abnormální počasí.  Jiřina

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 4.8.2013 14:19

Tahle forma vápníku je bohužel pro rostliny bez účinku, ošetřete ještě i na list k tomu určeným hnojivem.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz