Sklizeň rajčat 2013
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?) 2.8.2013 18:37
Pokračoval jsem ještě s Pollicinem (17 g) a Sweetie (10 g). Byl jsem překvapen zejména Pollicinem, které jsem chtěl pro příští rok již vyřadit. Jak už jsem jednou napsal, tak mně chutnala všechna cherry rajčátka, asi nejméně Sweetie. Jedl jsem už také Datterino, chutnalo mně, ale žádný zázrak jak bylo prezentováno. Mé dvě rostliny nejhorší ze všech a také tak asi bude vypadat úroda.
Tato sezóna bude asi pro mne nejlepší za poslední roky, v době růstu dostatek vody a vzdušné vlhkosti, v době zrání sucho teplo a slunečno (někdy až moc). Chuť rajčat zatím skvělá a asi to tak bude pokračovat. Mám sice problémy s vodou, ale je mně líto hlavně těch, kterým přírodní události vzaly veškerou naději na dobrou úrodu (např. Ivan z okénka, atd.).
Jinak netrpělivě čekám na zrání biftekových odrůd a také Black cherry a Sladké děvočky.
Mr Big
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3300) - 5.149 (?), 2.8.2013 18:37
Pokračoval jsem ještě s Pollicinem (17 g) a Sweetie (10 g). Byl jsem překvapen zejména Pollicinem, které jsem chtěl pro příští rok již vyřadit. Jak už jsem jednou napsal, tak mně chutnala všechna cherry rajčátka, asi nejméně Sweetie. Jedl jsem už také Datterino, chutnalo mně, ale žádný zázrak jak bylo prezentováno. Mé dvě rostliny nejhorší ze všech a také tak asi bude vypadat úroda.
Tato sezóna bude asi pro mne nejlepší za poslední roky, v době růstu dostatek vody a vzdušné vlhkosti, v době zrání sucho teplo a slunečno (někdy až moc). Chuť rajčat zatím skvělá a asi to tak bude pokračovat. Mám sice problémy s vodou, ale je mně líto hlavně těch, kterým přírodní události vzaly veškerou naději na dobrou úrodu (např. Ivan z okénka, atd.).
Jinak netrpělivě čekám na zrání biftekových odrůd a také Black cherry a Sladké děvočky.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 4.8.2013 8:20
Řekl bych že letos je těchto projevů nedostatku vápníku více než v jiných letech. Doposud to byla "výsada" odrůd pěstovaných v nádobách, letos je to celkem běžně i na záhonech; na biftekových odrůdách, na oválných odrůdách na sušení, na San Marzano typech ale i např. na nalých plodech Mini San Marzano ve skleníku i v květináči. Netrpí tím u mne klasická kulatá rajčata (Bejbino) nebo soudkové odrůdy. Letos po období dešťů nastal překotný růst a rostliny (nejen rajčata) nestíhají živiny zpracovávat, tím chci říci že nemyslím že by vápníku byl v půdě nedostatek, prostě to nezvládají. Letos jsem pro sich provedl již 2-3 ošetření Wuxal-Kalciem, na záhonech vše, v květináčích náchylné odrůdy.
Jinak se připojím k odhadu sklizně pana MrBigga, i já ji očekávám velmi, velmi bohatou, Možná se sušička dostane do provozu již dnes večer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|