PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 14.199 (?) 11.7.2012 10:19
Mám trochu jiné hodnocení, Vilma se mi až tak špatná nezdá, Venus je kyselý a nic moc. Jsou obě kompaktní a hodí se do truhlíku. Letos jsem zkusil Bajaja, údajně balkonové, roste do výšky jako blázen, zatím plody nemám.
Jedno sice roste více ale celkově jsou rostlinky malé, patrně nevhodná výživa nebo zemina. Mi letos žluté Venus v květináčích uhynuly ještě před tím než zarodily, to je ta památka na koupený kompost!
Mirku díky za reakci. No, já se přiznám, dala jsem zeminu ze záhonu smíchanou s domácím kompostem (měla jsem ho málo). Teď je na povrchu zeminy v truhlíku takový zelený povlak. Co radíte? A ty žluté, to jsou tedy Venus? A co ty červené?
Jinak jsem právě dokončila ochutnávku prvních rajčátek určených dle Mirka jako Idyl, Vilma a Venus. Moučnatá nebyla, celkem mi chutnala, ale jak bych to řekla, jakoby ta rajčata byla málo rajčatová :) Idyl byla asi nejlepší.
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 14.199 (?),11.7.2012 10:19
Mám trochu jiné hodnocení, Vilma se mi až tak špatná nezdá, Venus je kyselý a nic moc. Jsou obě kompaktní a hodí se do truhlíku. Letos jsem zkusil Bajaja, údajně balkonové, roste do výšky jako blázen, zatím plody nemám.
Měl jsem na mysli hlavně chuť a ta je beznadějně prázdná, alespoň pro mne. Jinak ale proti těmto rajčatům nic nemám, sadím je každý rok a svůj účel plní. Bajaju jsem zvažoval již dříve ale tenkrát ho ještě v na prodejně v Moravoseedu neměli, jen na NETu. Pídil jsem se o nějakých informacích o něm ale vypadá to na nějakého "divočáka".