Mirku díky za reakci. No, já se přiznám, dala jsem zeminu ze záhonu smíchanou s domácím kompostem (měla jsem ho málo). Teď je na povrchu zeminy v truhlíku takový zelený povlak. Co radíte? A ty žluté, to jsou tedy Venus? A co ty červené?
Jedno sice roste více ale celkově jsou rostlinky malé, patrně nevhodná výživa nebo zemina. Mi letos žluté Venus v květináčích uhynuly ještě před tím než zarodily, to je ta památka na koupený kompost!
Mirku díky za reakci. No, já se přiznám, dala jsem zeminu ze záhonu smíchanou s domácím kompostem (měla jsem ho málo). Teď je na povrchu zeminy v truhlíku takový zelený povlak. Co radíte? A ty žluté, to jsou tedy Venus? A co ty červené?
Jinak jsem právě dokončila ochutnávku prvních rajčátek určených dle Mirka jako Idyl, Vilma a Venus. Moučnatá nebyla, celkem mi chutnala, ale jak bych to řekla, jakoby ta rajčata byla málo rajčatová :) Idyl byla asi nejlepší.
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 14.199 (?),11.7.2012 10:19
Mám trochu jiné hodnocení, Vilma se mi až tak špatná nezdá, Venus je kyselý a nic moc. Jsou obě kompaktní a hodí se do truhlíku. Letos jsem zkusil Bajaja, údajně balkonové, roste do výšky jako blázen, zatím plody nemám.
Měl jsem na mysli hlavně chuť a ta je beznadějně prázdná, alespoň pro mne. Jinak ale proti těmto rajčatům nic nemám, sadím je každý rok a svůj účel plní. Bajaju jsem zvažoval již dříve ale tenkrát ho ještě v na prodejně v Moravoseedu neměli, jen na NETu. Pídil jsem se o nějakých informacích o něm ale vypadá to na nějakého "divočáka".