Uznávám, že každý z nás, co pěstujeme rajčata, má jiné podmínky k pěstování. Berte tedy mou zkušenost s rezervou. Pěstuji rajčata každým rokem od 1985. Začínal jsem s nimi venku a plíseň tu byla i tehdy, ale já už tehdy, ani teď, nechtěl rajčata postříkaná jakoukoli chemií. Ani nepamatuju, kolikrát jsem zpočátku o úrodu přišel. Takže jsem úplně přestal pěstovat rajčata venku na záhonu pod širým nebem. Napřed jsem pěstoval ve fóliácích, posledních 25 let ve sklenících, tady jsou v posledních letech nějaké ztráty v důsledku suché hniloby. Velké + je ale možnost výsadby už v dubnu a sklizně až do listopadu. Teprve nyní zkouším pěstovat pod širým nebem také rajčata odolná proti plísni a tady vidím velké možnosti. Ač jsou semínka rezistentů poměrně drahá, je možné si jen z několika rostlin vypěstovat pomocí zakořenění vylomených zálistků spoustu dalších stejných rostlin, které jsou zhruba v půli června způsobilé k výsadbě ven. Takto mám letos venku 45 rostlin rezistentů Crimson Crush a Rose Crush. Uvidím, jak se jim bude v letošním na PB bohatém roku dařit. Walter