Rajčata 2024
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 17.7.2024 19:52
Dneska jsem namíchal 2litry vody a přidal 4 ml cabrio duo. Poprvé jsem postrikal proti plísní asi 50 rostlin rajcat venku. OL 3 dny. Ani za týden tam nic nedozraje, něco mi napovídalo udělej to.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 18.7.2024 20:16
Tak ono je vždycky něco za něco. U nás to limituje datum asi 13 května. Ven dáváme rajcata po zmrzlych. To před tím začíná na okně někdy v březnu. Soused to jede nakoupit 1. máje, všechno vysadí ven včetně celeru, pak to obaluje igelitem, dává na to kyble no tragédie. Jestli celer vykvete protože nastydne se neptam. Je hodně lidi co si sadbu kupuji.Kdyz si koupí někde sazenice které už kvetou, tak má asi plody dříve venku zralé.My to 3x presazujem a máme to všechno v pařníku který je limitovaný výškou. Každou noc to zakryvame polystyr.rohoží. Začátkem května, kdy už rajcata lezou do skla, je přestehujeme do skleníku.Tam jsou do zmrzlých a hlídá je topné télísko s termostatem. Jak klesne teplota pod 7 st. zapne. Mimo nějakých pár kousků spíše těch míní ještě nesklizime. Ve skleníku ano. Až to začne všechno zrát a nepřijde nějaká pohroma, tak stim budu jezdit snad do trhu. Jinak nevím. Je to koníček.
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.150 (?), 19.7.2024 7:43
Není to výsevem, taky jsem vyséval začátkem března a začátkem května sadil celkem velké sazenice. Letos to je nějaké divné obecně, všem tady z okolí, a to tu není nijak chladno, právě naopak, začínají zrát rajčata až teď.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 2.164 (?), 19.7.2024 21:47
Ridomil bych z nouze použil, i když zrovna mancozeb už moc nemusím. Mimochodem lze dobře smýt octovou vodou, taktéž měďnaté postřiky. Letos řádí kromě plísně bramboru i alternáriové skvrnitosti. Na bramborách i rajčatech. Problém je v tom, že na ně novější přípravky proti plísni nefungují. Fungoval právě ten mancozeb, který už není. Ortiva je už taky za zenitem, Cabrio Duo končí, Finito do brambor na alternarii nepůsobí. Objevil jsem Lieto. U nás je jen do brambor, ale jinde má registraci i do rajčat a révy. Má ho Nexles. Je i na alternarii. Hlavně je třeba se k postřiku odhodlat, ne?! Pak nebědovat a příští rok se na to vykašlat... Mimochodem, plíseň bramboru na bramborách se nemusí přenést na rajčata. Bývá to jiná rasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|