Rajčata 2024
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3007) - 208.138 (?), 18.6.2024 9:08
A to ještě nebylo nijak zvlášť horko, tedy aspoň tady na severu ne. Naopak tady byly docela studené noci. Monitoruješ teplotu ve skleníku?
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.202 (?), 15.6.2024 21:31
Dobry den!
Presne toto nas potkalo vloni na konci kvetna (kroupy cca 2cm v prumeru), vse ponicene. Vse jsem po tydnu strikla ortivou. Rajcata se o mesic opozdila, ale nakonec byla OK. Cibuli jsme take nakonec meli, ale byla podstatne mensi nez obvykle.
MP
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 33.171 (?), 19.6.2024 11:14
Minulý čtvrtek jsem utrhl pár červených partenokarpických plodů rajčat Oregon eleven a Oroma. Mám je doma na dozrání a čekám až začnou trochu měknout a potom je rozkrájím. Chci vědět, jestli mezi nimi jsou jak bezsemenná rajčata tak i rajčata se semeny.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 33.104 (?), 20.6.2024 16:54
Všechny jsem rozřízl a žádné neměly semena. Asi bez té partenokarpie bych zatím žádná rajčata neměl. Chuť klasicky rajčatová, kyselost a sladkost vyvážená. Cukr Oregon eleven 5,2 Brix, pH 3,5.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
LAdar - (2) - 45.81 (?), 25.6.2024 13:28
Můžete někdo porovnat denní teploty ve skleníku ze skla a z polykarbonátu? Zvažuji, budu dodělávat ještě jeden skleník, ale skleněné tabule už doma nemám. Zvažuji, jestli mám někde zkusit sehnat starší sklo, nebo zvolit polykarbonát, který se dá sehnat za hezké peníze- viz. např. https://www.a-market.cz/3532-skleniky Řeším odolnost a právě teplotu přes léto, která by mohla být v polykarbonátovém skleníku nižší, ale to jen tápu a odhaduji. Třeba to bude nakonec přesně opačně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 25.6.2024 16:28
https://www.sklokov.cz/vyber-skleniku/je-lepsi-sklo-nebo-polykarbonat
V odkazů je dost zajímavosti. Ta firma se zabývá skleníky mnoho let. Skleníky V&P = SKLOKOV.
Neni problém ve skleníku tedy ze skla nebo polykarbonatu něco dříve pěstovat. U obou variant tam budete muset topit. To je vaše věc. Horší je myslet na to, aby se to uchladilo. Jestli vychází, že je na tom poykarbonat lépe vidíte v tabulce. Pak zas nepropouští světlo.
|
|
|
|
|
|
|
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (258) - 158.138 (?), 26.6.2024 21:30
Vladimíre, mohl bys mi poradit, ty rajčata či si mi poslal semena, už se po krupobití matori, jak se zdá většina jsou keřová, e to tak? Tedy nevystipovat? Umím jen tyčková, malá rada by se hodila, děkuji. Jde o ta partenokarpicka, a také ty srdce.ono už se to na nich hezký pozná, ale přesto se rada hodí.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 33.15 (?), 6.7.2024 7:34
Ano, partenokarpická jsou determinantní (keříčková). Pokud jsem ti poslal nějaká srdce, tak ty jsou tyčková. Jnak jsem už čtrnáct dní mimo provoz, dovolená a úraz. Včera mně poprvé zavezla dcera na zahradu, je to tam opravdu zanedbané.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|