Rajčata 2024

host - 214.246 (?)
25.6.2024 16:28

https://www.sklokov.cz/vyber-skleniku/je-lepsi-sklo-nebo-polykarbonat 

V odkazů je dost zajímavosti. Ta firma se zabývá skleníky mnoho let. Skleníky V&P = SKLOKOV. 
Neni problém ve skleníku tedy ze skla nebo polykarbonatu něco dříve pěstovat. U obou variant tam budete muset topit. To je vaše věc. Horší je myslet na to, aby se to uchladilo. Jestli vychází, že je na tom poykarbonat lépe vidíte v tabulce. Pak zas nepropouští světlo. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3007) - 208.138 (?), 18.6.2024 9:08

A to ještě nebylo nijak zvlášť horko, tedy aspoň tady na severu ne. Naopak tady byly docela studené noci. Monitoruješ teplotu ve skleníku?

Milan

MonikaP - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (61) - 32.190 (?), 18.6.2024 12:40

Tak už sa na zopár plesnineodolných rajčinách objavili počiatky skorej plesne a na dvoch Black prince aj kusok stonky napadnutej plesnou zemiakovou:) Tak môžem testovať čo ako funguje či nefunguje:) Black prince navrublované na Rose Crush je zatiaľ ok, ale to zatiaľ väčšina rastlín. Black prince ktoré malo na zálistku počiatok late blight som len zrezala od postihnutého miesta hore, zbytok rastliny som postriekala peroxidom (1PL na 4-5dl vody). Susedovi na mieste kde sadieva zemiaky znicila late blight rajčiny už pred týždňom. Pred cca týždňom som ich postriekala Altelou. Inak čo ma prekvapilo, je že drobné prejavy skorej plesne (alebo septorie?)sú aj na Mountaineer Pride. Niečo som nafotila aj budem ďalej foriť

host - 168.202 (?), 15.6.2024 21:31

Dobry den!

Presne toto nas potkalo vloni na konci kvetna (kroupy cca 2cm v prumeru), vse ponicene. Vse jsem po tydnu strikla ortivou. Rajcata se o mesic opozdila, ale nakonec byla OK. Cibuli jsme take nakonec meli, ale byla podstatne mensi nez obvykle.

MP

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 33.171 (?), 19.6.2024 11:14

Minulý čtvrtek jsem utrhl pár červených partenokarpických plodů rajčat Oregon eleven a Oroma. Mám je doma na dozrání a čekám až začnou trochu měknout a potom je rozkrájím. Chci vědět, jestli mezi nimi jsou jak bezsemenná rajčata tak i rajčata se semeny.

Vladimír

Oregon eleven a Oroma
Oregon eleven a Oroma

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 33.104 (?), 20.6.2024 16:54

Všechny jsem rozřízl a žádné neměly semena. Asi bez té partenokarpie bych zatím žádná rajčata neměl. Chuť klasicky rajčatová, kyselost a sladkost vyvážená. Cukr Oregon eleven 5,2 Brix, pH 3,5.

Vladimír

Oregon 11 a Oroma
Oregon 11 a Oroma

LAdar - (2) - 45.81 (?), 25.6.2024 13:28

Můžete někdo porovnat denní teploty ve skleníku ze skla a z polykarbonátu? Zvažuji, budu dodělávat ještě jeden skleník, ale skleněné tabule už doma nemám. Zvažuji, jestli mám někde zkusit sehnat starší sklo, nebo zvolit polykarbonát, který se dá sehnat za hezké peníze- viz. např. https://www.a-market.cz/3532-skleniky Řeším odolnost a právě teplotu přes léto, která by mohla být v polykarbonátovém skleníku nižší, ale to jen tápu a odhaduji. Třeba to bude nakonec přesně opačně.

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (258) - 210.156 (?), 25.6.2024 13:49

ja mam sklo leta, premyslim jit do polykarbonatu kvuli lepsi tepelne izolaci v brzkem jaru, ale dokud to sklo neco nerozbije, asi investovat nebudu. Rozhodne bych ale selk alespon do tloustky 5-6, ta 4 je fakt slaba. A ano, na primem slunci otevrena 3 okna na strese a pulka dveri a je tam myslim kolem 40 pod strechou. Overim jeste. Poly rozptyli to zareni, podle mne je to lepsi.

host - 214.246 (?), 25.6.2024 16:28

https://www.sklokov.cz/vyber-skleniku/je-lepsi-sklo-nebo-polykarbonat 

V odkazů je dost zajímavosti. Ta firma se zabývá skleníky mnoho let. Skleníky V&P = SKLOKOV. 
Neni problém ve skleníku tedy ze skla nebo polykarbonatu něco dříve pěstovat. U obou variant tam budete muset topit. To je vaše věc. Horší je myslet na to, aby se to uchladilo. Jestli vychází, že je na tom poykarbonat lépe vidíte v tabulce. Pak zas nepropouští světlo. 

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (258) - 158.138 (?), 26.6.2024 21:30
Vladimíre, mohl bys mi poradit, ty rajčata či si mi poslal semena, už se po krupobití matori, jak se zdá většina jsou keřová, e to tak? Tedy nevystipovat? Umím jen tyčková, malá rada by se hodila, děkuji. Jde o ta partenokarpicka, a také ty srdce.ono už se to na nich hezký pozná, ale přesto se rada hodí.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3330) - 33.15 (?), 6.7.2024 7:34

Ano, partenokarpická jsou determinantní (keříčková). Pokud jsem ti poslal nějaká srdce, tak ty jsou tyčková. Jnak jsem už čtrnáct dní mimo provoz, dovolená a úraz. Včera mně poprvé zavezla dcera na zahradu, je to tam opravdu zanedbané.

Vladimír

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025