Předpěstování ve skleníku - kdy začít

host - 227.72 (?) 
22.1.2025 15:57
Ďakujem Vam pekne..

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (241) - 158.138 (?), 22.1.2025 19:10
Velice sofistikované pane, to jsem teda asi bordelar.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6598) - 9.142 (?), 22.1.2025 16:47

Jen k jednomu aspektu z mnoha v původním dotazu. Doporučuje se skleník situovat delší osou, tedy hřebenem ve směru sever-jih. Ovšek pokud bude někdo stavět skleník přistavený, s chalupou těžko otočí. Já to mám na frajplace přesně opačně, tedy ne jih-sever, ale východ-západ. Nešlo to jinak, důvody pro to byly. To způsobuje, že v období přípravy sadby tam fest pere boční stěnou slunce a přehřívá se to. Musím od dubna stínit a jsou s tím problémy. Nehledě na to, že v okolí teploty běžně klesají k -6., někdy -10. stupňům, takže na zimu tam nic neuskladním a zjara to udržet přes noc nad nulou je pekelná práce. 

host - 227.72 (?), 22.1.2025 17:12
Keď človek nemá na výber je to horšie..rozumiem Vám. Ono môže sa stať že aj mne nemusí vyjsť rok, nepodarí sa..počasie má posledné roky zvláštne správanie + lokálne podmienky má každý záhradkár iné...

host - 214.246 (?), 22.1.2025 17:13

Nemůžete tvrdit, že se vám základ skleníku mrazem nikdy nezvedl.Můžete říct, že vám neprasklo žádné okno. To bude možné, protože vy máte skla v gumě. Ani v návodu na montáž netrvají na tom, ze musíte mít základ. Uvádějí to jako výhodu proto konkurenci. Já jsem skla lepil transparentním silikonem a sklenik stojí na patkách   80 cm v zemi které jsem kopal s radostí. Někdy, když je nedostatek informaci, lidi si nerozumí a pohádají se. 

host - 227.72 (?), 22.1.2025 19:37
Ďakujem pán Miloš ono dôležité je najviac asi to aby to nejak rástlo a urobilo radosť..a verím pevne že aj u Vás to dobre rastie.. Pridávam ešte debničky v ktorých mám priesadky, do tych lejem vodu podmokom a nechávam v skleníku dorasť..sejem do sadbovača a presadzam raz do kelimkov - smotanové 200/250 ml Z nich presadzam už priamo do skleníka..sem tam dostanú zálievku kristalonom alebo troškou cereritu rozpusteneho vo vode.foto 10 apríl
Priesady paprík
Priesady paprík

host - 227.72 (?), 22.1.2025 19:44
Ešte k reďkovke vyskúšal som viacej odrod..pri studenom počasí neochotne kľiči..ale neskôr sa rozbehne a už ide..zo začiatku som sial začiatkom marca teraz pokým počasie dovolí skúšam začiatkom februára..nemusí to vždy vyjsť..minuloročný vyše vyšiel pekne..z tých všetkých odrôd dopadli v skleníku celkom dobre Ester, Kvarta a Vinara..Ester je najmenšia z nich..neskôr keď sú vyššie teploty už nieje dobre vysievat reďkovku v skleníku lebo má sklon k vytváraniu dutín z vysokých teplôt..
Ester + Kvarta + Vinara
Ester + Kvarta + Vinara

host - 227.72 (?), 22.1.2025 19:56
Posledné reďkovky zo skleníka 22.4 ešte bez dutiniek z tepla..sú o niečo menšie oproti Kvarte a Vinare, zrejme odroda Ester

host - 227.72 (?), 22.1.2025 19:59
Ester 22.4
Ester
Ester

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1998) - 168.103 (?), 22.1.2025 20:05

Pane 214.246, popsal jsem, jak mám skleník velký, také jaké plotovky jsem použil a jak a čím je spojil. Zkuste počítat se mnou, použil jsem 6 plotovek celých, z jedné jsem uřízl 2 asi 0,4m dlouhé díly. Celkem jsem použil 8 kusů asi 20cm dlouhých pásoviny na spojení dílců. Při případném promrzání země se dá předpokládat, že největší pnutí a vychýlení bude v spojeních, a to především v rohových. Pak by tedy nutně muselo dojít k deformaci pásoviny a vytržení šroubů vlivem nadzvedávání dílců. No a pásovina zdeformovaná není. Je ale možné, že u mě na zahradě přes zimu půda nezamrzá do takové hloubky, aby se to projevilo nadzvedáváním jednotlivých dílů plotovek. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika