Předpěstování ve skleníku - kdy začít

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1998) - 168.103 (?)
22.1.2025 20:05

Pane 214.246, popsal jsem, jak mám skleník velký, také jaké plotovky jsem použil a jak a čím je spojil. Zkuste počítat se mnou, použil jsem 6 plotovek celých, z jedné jsem uřízl 2 asi 0,4m dlouhé díly. Celkem jsem použil 8 kusů asi 20cm dlouhých pásoviny na spojení dílců. Při případném promrzání země se dá předpokládat, že největší pnutí a vychýlení bude v spojeních, a to především v rohových. Pak by tedy nutně muselo dojít k deformaci pásoviny a vytržení šroubů vlivem nadzvedávání dílců. No a pásovina zdeformovaná není. Je ale možné, že u mě na zahradě přes zimu půda nezamrzá do takové hloubky, aby se to projevilo nadzvedáváním jednotlivých dílů plotovek. Jak to vidíte vy?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1998) - 168.103 (?), 22.1.2025 20:05

Pane 214.246, popsal jsem, jak mám skleník velký, také jaké plotovky jsem použil a jak a čím je spojil. Zkuste počítat se mnou, použil jsem 6 plotovek celých, z jedné jsem uřízl 2 asi 0,4m dlouhé díly. Celkem jsem použil 8 kusů asi 20cm dlouhých pásoviny na spojení dílců. Při případném promrzání země se dá předpokládat, že největší pnutí a vychýlení bude v spojeních, a to především v rohových. Pak by tedy nutně muselo dojít k deformaci pásoviny a vytržení šroubů vlivem nadzvedávání dílců. No a pásovina zdeformovaná není. Je ale možné, že u mě na zahradě přes zimu půda nezamrzá do takové hloubky, aby se to projevilo nadzvedáváním jednotlivých dílů plotovek. Jak to vidíte vy?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika