walter. - Diamantový Zahrádkář (1998) - 168.10 (?), 22.1.2025 14:39
Musím dát za pravdu panu PP. Ty nejdůležitější a roky osvědčené rady najdete v literatuře nebo v googlu. Přirozeně můžeme tady o sklenících taky diskutovat, nevím ale, zda se dobereme nějakých smysluplných závěrů. Každý od skleníku očekává něco jiného, každý najde pro výstavbu jiné místo, výrobců skleníků je také mnoho, i umístění v republice má na výstavbu vliv, taky jestli skleník stojí na rovině nebo ve svahu.Já jsem poměrně na jihu a zimní podmínky tu bývají přívětivější, než na vysočině nebo na severu země. Sám jsem se rozhodoval pro skleník a vybíral ho asi 10 let. Chtěl jsem co nejvíc muziky za málo peněz. Pořídil jsem co bylo ve slevě, to byl ze ZD Dolní Újezd, dnes ho nazývají Ekogarden KN a jako základy jsem použil betonové podhrabové plotové dílce postavené svisle a spojené k sobě navrchu 1mm nerez pásovinou přišroubovanou na hmoždinky. Kdysi před lety jsem to tu už popisoval a byl jsem označený za blba, který ničemu nerozumí a ještě uvidí, až se mu základ v mrazech zvedne a skleník mu popraská. Hmm, základ se nezvedl ani jindy, ani letos. Na časosběrných fotkách jsou ty podhrabové desky vidět, byl to rozměr, tuším, 200x30x7cm takže v zemi jsou asi 15cm. No raději už nechci nic doporučovat, jen píšu o svých zkušenostech.
|