Předpěstování ve skleníku - kdy začít

host - 214.246 (?)
22.1.2025 17:13

Nemůžete tvrdit, že se vám základ skleníku mrazem nikdy nezvedl.Můžete říct, že vám neprasklo žádné okno. To bude možné, protože vy máte skla v gumě. Ani v návodu na montáž netrvají na tom, ze musíte mít základ. Uvádějí to jako výhodu proto konkurenci. Já jsem skla lepil transparentním silikonem a sklenik stojí na patkách   80 cm v zemi které jsem kopal s radostí. Někdy, když je nedostatek informaci, lidi si nerozumí a pohádají se. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1998) - 168.10 (?), 22.1.2025 15:48
Máte to nádherně vyrovnané, radost pohledět, pane Peb👍

host - 227.72 (?), 22.1.2025 15:57
Ďakujem Vam pekne..

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (241) - 158.138 (?), 22.1.2025 19:10
Velice sofistikované pane, to jsem teda asi bordelar.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6598) - 9.142 (?), 22.1.2025 16:47

Jen k jednomu aspektu z mnoha v původním dotazu. Doporučuje se skleník situovat delší osou, tedy hřebenem ve směru sever-jih. Ovšek pokud bude někdo stavět skleník přistavený, s chalupou těžko otočí. Já to mám na frajplace přesně opačně, tedy ne jih-sever, ale východ-západ. Nešlo to jinak, důvody pro to byly. To způsobuje, že v období přípravy sadby tam fest pere boční stěnou slunce a přehřívá se to. Musím od dubna stínit a jsou s tím problémy. Nehledě na to, že v okolí teploty běžně klesají k -6., někdy -10. stupňům, takže na zimu tam nic neuskladním a zjara to udržet přes noc nad nulou je pekelná práce. 

host - 227.72 (?), 22.1.2025 17:12
Keď človek nemá na výber je to horšie..rozumiem Vám. Ono môže sa stať že aj mne nemusí vyjsť rok, nepodarí sa..počasie má posledné roky zvláštne správanie + lokálne podmienky má každý záhradkár iné...

host - 214.246 (?), 22.1.2025 17:13

Nemůžete tvrdit, že se vám základ skleníku mrazem nikdy nezvedl.Můžete říct, že vám neprasklo žádné okno. To bude možné, protože vy máte skla v gumě. Ani v návodu na montáž netrvají na tom, ze musíte mít základ. Uvádějí to jako výhodu proto konkurenci. Já jsem skla lepil transparentním silikonem a sklenik stojí na patkách   80 cm v zemi které jsem kopal s radostí. Někdy, když je nedostatek informaci, lidi si nerozumí a pohádají se. 

host - 227.72 (?), 22.1.2025 19:37
Ďakujem pán Miloš ono dôležité je najviac asi to aby to nejak rástlo a urobilo radosť..a verím pevne že aj u Vás to dobre rastie.. Pridávam ešte debničky v ktorých mám priesadky, do tych lejem vodu podmokom a nechávam v skleníku dorasť..sejem do sadbovača a presadzam raz do kelimkov - smotanové 200/250 ml Z nich presadzam už priamo do skleníka..sem tam dostanú zálievku kristalonom alebo troškou cereritu rozpusteneho vo vode.foto 10 apríl
Priesady paprík
Priesady paprík

host - 227.72 (?), 22.1.2025 19:44
Ešte k reďkovke vyskúšal som viacej odrod..pri studenom počasí neochotne kľiči..ale neskôr sa rozbehne a už ide..zo začiatku som sial začiatkom marca teraz pokým počasie dovolí skúšam začiatkom februára..nemusí to vždy vyjsť..minuloročný vyše vyšiel pekne..z tých všetkých odrôd dopadli v skleníku celkom dobre Ester, Kvarta a Vinara..Ester je najmenšia z nich..neskôr keď sú vyššie teploty už nieje dobre vysievat reďkovku v skleníku lebo má sklon k vytváraniu dutín z vysokých teplôt..
Ester + Kvarta + Vinara
Ester + Kvarta + Vinara

host - 227.72 (?), 22.1.2025 19:56
Posledné reďkovky zo skleníka 22.4 ešte bez dutiniek z tepla..sú o niečo menšie oproti Kvarte a Vinare, zrejme odroda Ester

host - 227.72 (?), 22.1.2025 19:59
Ester 22.4
Ester
Ester
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika