Papriky 2023
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3084) - 208.138 (?), 8.3.2023 22:29
Klíčím je v uzavřené nádobě. Ale je fakt, že když vyklíčí několik prvních, otevírám nádobu a svítím jim, aby se nevytahovaly. A ty první vyklíčené ze zkušenosti jsou ty bezproblémové, tedy dostatečně silné, aby helmičky ještě za vlhka shodily. Je asi důležité říct, že tyhle potíže mi nenastávají u úplně čerstvých či vlastních semínek starých pouze několik měsíců.
Vlhkost helmiček se snažím následně řešit sprayováním dešťovkou několikrát denně. Viditelně to moc nepomáhá, protože helmičky asi stačí vyschnout. A to navzdory tomu, že jsou obalené substrátem i po vyklíčení. Čili když budu odebírat postupně ty, které vyklíčily, a ty ostatní nechám v uzavřené nádobě, mohlo by to pomoct. Rozhodně to zkusím, i když je to nápor na organizaci i prostor. Díky.
Milan HP
P.S. Ještě jsem zapomněl na sliny. Sliním je s nadějí, ža enzymy ve slinách obsažené pomohou pozdra změkčit. U rajčat mi to více-méně funguje, ale u paprik ani ťuk.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3084) - 208.138 (?), 4.3.2023 18:56
Dobře's udělal, Waltře. Chystám se to letos udělat podobně. Nic jiného mi nezbývá. Snad jedině taky začít kupovat u Bobbyho i papriky.
A abys viděl, že jsem nekecal s těmi svými Big Red (vyseté 20.2.), tady je dnešní snímek. Ty prázdné komůrky měly být Jabliny, taky vlastní, ale ty jsou nejmíň 3, možná i 4 roky staré. Letí to.
Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 28.103 (?), 4.3.2023 17:59
|
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3084) - 208.138 (?), 4.3.2023 11:36
Já zrovna nemyslel tohodle Pavla. 
Pepé, musím se k něčemu přiznat: ten můj údaj o klíčení Amy byl fake news. Popletl jsem si to vinou starého označení na sadbovníčku. Ty čtyři z 8 byly Kvadry. Takže ten výsledek byl ještě mnohem horší: jedna z 10. Takže Vás podpořím stížností na Semo. Baleno 05/22, expirace 12/24. A také asi zkusím popátrat, zda je nemají i u jiné firmy. Superamy jsem letos nedostal.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3084) - 208.138 (?), 8.3.2023 10:08
No, u sebe jsem se nedočkal ani po měsíci, což je dvakrát tolik než to magické číslo 15. Ono se to netýkalo jen Amy, i ostatní 3 odrůdy od nich klíčily velmi mizerně. Pod 50%, někde ještě mnohem míň. A fakt jsem nebyl netrpělivý. Pravda, asi jsem měl semínka vyhrabat a zjistit, co je s nimi špatně.
No, zatím neodpověděli. Ale oni mají asi výmluvu v tom, že já netuším, jak byla semínka skladována v našem zahradnictví, kde jsem je koupil. Tam může být kámen úrazu.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|