Nejchutnější rajčata
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?), 18.9.2010 16:56
Dobré odpoledne, dnes jsem vyrazil likvidovat rajčata na zahradu ale díky nádhernému počasí jsem jim dal ještě šanci. Plíseň jako by pozastavila svou činnost a tak jsem sklidil část úrody, další nechávám dozrát (záleží na počasí, doma zasazené rajčata už odplodily), vysloveně odepsané rostliny jsem spálil. Nejvíce napadené jsou velkoplodé odrůdy (všeobecně), u nás koupené odrůdy (Pedro, Citrina, Toro, Barbados) a rostliny vysazené do "květináčů"! Červené, růžové, žluté, oranžové, malé, velké, obří, chery mají letost jedno společné - chuťově nic moc (protože chtít aby v létě svítilo slunce je asi na JM přepych a přebytek vody). Některé odrůdy jako De Barao (červené, žluté, růžové, černé - to nejvíc) praskaly ještě za zelena obzvlášť. San Marzano mělo na dvou rostlinách teprve tři zralé plody a hodně ustupuje do pozadí za ruské odrůdy díky tomu že je pozdní. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
jirilan - Zlatý Zahrádkář (802) - 176.38 (?), 20.9.2010 9:19
Mám stejný názor na letošní rajčata jako Mirek. Rajčata pěstuji ze semínek vypěstovaných rajčat z minulého roku. Letos jsem přibral semínka z plodů rajčat koktejlových nakoupených v Penny. Perun mi přestal vyhovovat měknutím, přestanu ho pěstovat. Mně nejvíce chutnají rajčata koktejlová, tvaru švestičky, pro jejich sladkost. Jsou méně plodná, asi z důvodu vynaložené energie na sladkou chuť. Manželce chutnají masitá papriková. Na obrázcích jsou Orfea, obří asi Beefmaster, paprikové, Perun, švestička, koktejlová větší, koktejlová malá, obří na váze. Fotky z 18.9.2010.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.16 (?), 22.9.2010 14:33
Máte někdo bližší informace o Lehečkovo rajčeti? Zabývá se někdo množením? S jakými odrůdami máte zkušenosti pro pěstování venku? Jsem 400 m.n.m.zpč.kraj.Pepík
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.30 (?), 2.10.2010 18:44
Dobrý den, prosím kde koupit semena BEJBINO na vysočině (PE, JI) letos jsem je bohužel nesehnal. Vím že je ještě moře času, ale nerad bych to podcenil. Díky za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
host - 224.42 (?), 2.10.2010 19:25
Bejbino je rajče od firmy SEMO, sortiment měl mmj. v nabídce i Baumax. Semena od této firmy jsou docela běžně k dostání v zahradnictvích nebo drogeriích. Zda budou k sehnání už nyní nevím, není sezona prodeje semen. Mirek
|
|
|
|
|
|
|
jirilan - Zlatý Zahrádkář (802) - 176.38 (?), 2.10.2010 21:51
Pro paní ČÍŽKOVOU.
Zřejmě to jsou hybridy, ale mám dojem, že zachovávají své vlastnosti. Alespoň v prvním roce výsadby. Je to asi tím, že jsou pěstovány v jedné odrůdě ve velikém množství, takže nedojde ku sprášení jiným pylem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.130 (?), 5.10.2010 18:50
Poradíte mi někdo prosím jak uspíšit zrání rajčat?Mám jich ve foliáku ještě mnoho ale není sluníčko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|