Zdravím Vás též, musím se přiznat že vliv luny nestuduji, jen hledám "příčinu" proč mi neklíčí semena. Náhodou jsem na netu kápl na lunární kalendář pro výsev a tak zkouším (dole máte jeho překlad). Jaký to má význam fakt nevím ale pokud měsíc dokáže zvednout hladiny moří... Dnes jsem mmj. kápl i na teploty pro klíčení semen a zjistil že jim asi moc "topím", 28-30°C budu muset snížit na 24-25°C, tzn. jedenáctiwatovou úsporku vyměním za slabší. Hezký den přeji.
Mirku, jak se jmenuje datlova odruda, kterou zminujete-s tuzsi slupkou, mam Pollicino, ktere praska, chutove senzacni, ale to praskani bylo zoufale, proto se ptam na tu tlustsi slupku... diky
Vyzkoušel jsem vloni Krasnou děvočku a předpokládám že to budou jí podobné odrůdy malých "kvadratických" plodů, Pollicino je spíše datlová (oválná) odrůda.
na to jak byl bídný rok tak jsme sklidili velmi hodne plodu San Marzana - tim spis, ze to je vyslovene pozdni odruda, letos mam jeste jednu na suseni na zkousku tak uvidime jaka vyhraje ten souboj, San Marzana nasusime a uskladnime ve vakuu, pres zimu se da do vody a udelame pyré-super!!!