Přeji všem pěkný den.
Letos jsem poprvé začal pěstovat vlastní rajčata, objednal jsem je z Tomatofest.
Klíčit jsem je dal asi později a malé rostlinky nejspíš neměly moc světla, tak to šlo pomalu a byly to takové vytáhlé nitky, ale nakonce se vybrat dalo. Měl jsem je v pytlích u zdi domu na jižní straně, podcenil jsem trochu vyvazování a oporu.
Sestava byla následující:
Anna Russian - fakt velká rajčata, největší jsem měl 375 g. Když byla hodně zralá, tak jejich barva byla červenorůžová. Chuť velmi dobrá.
Moskovich - velmi chutná
Sprite - malé červené šištičky, na pohled krásné, na chuť taky, hodně dozrálá byla sladká jak med. Naše malá dcera, která rajčata zatím objevuje, si je dokonce sama zobla.
Orlov - žlutý ruský medvěd, květy byly jakoby srostlé, tak i plod nebyl zrovna přeborník v kráse.
Banana Legs - žluté, podlouhlé, hodně masité, chutnaly nám nejméně.
černá rajčata Black Prince a Black from Tula - černé z Tuly začalo zrát dříve, oboje velmi chutné.
Už se chystám objednávat na příští rok, nasazuji i některé, ve fóru zmíněné.
Jinka objednání ze států není vůbec problém, navíc, semínek je poměrně dost, tak mám i pocit, že to nakonce vyjde stejně, ne-li levněji, než kupovat u nás. Navíc, nabídka je sakra velká.
Přikládám fotku zlatých srpnových dnů.