Nejchutnější rajčata

merapi - (28) - 74.195 (?)
14.9.2010 11:45

Přeji všem pěkný den.

Letos jsem poprvé začal pěstovat vlastní rajčata, objednal jsem je z Tomatofest.

Klíčit jsem je dal asi později a malé rostlinky nejspíš neměly moc světla, tak to šlo pomalu a byly to takové vytáhlé nitky, ale nakonce se vybrat dalo. Měl jsem je v pytlích u zdi domu na jižní straně, podcenil jsem trochu vyvazování a oporu.

Sestava byla následující:

Anna Russian - fakt velká rajčata, největší jsem měl 375 g. Když byla hodně zralá, tak jejich barva byla červenorůžová. Chuť velmi dobrá.

Moskovich - velmi chutná

Sprite - malé červené šištičky, na pohled krásné, na chuť taky, hodně dozrálá byla sladká jak med. Naše malá dcera, která rajčata zatím objevuje, si je dokonce sama zobla.

Orlov - žlutý ruský medvěd, květy byly jakoby srostlé, tak i plod nebyl zrovna přeborník v kráse.

Banana Legs - žluté, podlouhlé, hodně masité, chutnaly nám nejméně.

černá rajčata Black Prince a Black from Tula - černé z Tuly začalo zrát dříve, oboje velmi chutné.

Už se chystám objednávat na příští rok, nasazuji i některé, ve fóru zmíněné.

Jinka objednání ze států není vůbec problém, navíc, semínek je poměrně dost, tak mám i pocit, že to nakonce vyjde stejně, ne-li levněji, než kupovat u nás. Navíc, nabídka je sakra velká.

Přikládám fotku zlatých srpnových dnů.

Sklizeň
Sklizeň
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

AniCiz - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (167) - 194.24 (?), 17.6.2011 12:09
krása..Já jsem vysévala v únoru, tak si počkám ještě..

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 17.6.2011 17:41

Má odrůda No. 1 začala zrát konečně i venku, téměř o tři týdny dříve než loňské balkonové odrůdy. Další odrůdy v květináčích se připojují a dokonce i na zahradě ve volné půdě. Naopak jedna odrůda která začala zrát zhruba před měsícem již končí a je na ní vidět že má horizont za sebou, svůj úkol však splnila.

host - 22.115 (?), 29.1.2016 16:38

Tak kde se dá ta Sladkaja děvočka sehnat?

IvetaChovancikova - (1) - 30.5 (?), 29.1.2016 18:23

Dobrý den, prosím o Vaše názory, které druhy červených na pole jsou podle Vás chuťově nejvýraznější (ne malinká)? Nemusí být nejsladší, ale chuťově hodně výrazná. Děkuji, Iveta

Mortimer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 160.44 (?), 29.1.2016 18:47

Akú odrodu by ste odporučili do skledníka - ťahavé s veľkými sladkými plodmi, nie Tornádo.

host - 72.3 (?), 17.9.2010 20:11

Pěkný den, jen reaguji na San Marzano, toto rajče od Neapole je považováno za nejlepší odrůdu pro vaření rajčatových omáček, má proto minimálně šťávy a semen, které okyselují výtvor. Italské plechovky s rajčaty často obsahují právě San Marzano. Pro salát je tedy odrůda nejspíš nevhodná.

host - 129.84 (?), 17.9.2010 20:52

Zdravím všechny pěstitele, já jsem San Marzana vysadil letos poprvé a zamiloval jsem se do nich. Do omáček jsou opravdu výborná, z ostatních rajčat se jim nic nevyrovná, snad jenom Šejk se přiblíží. Jediná nevýhoda je, že jsou poměrně pozdní. A s tím letošním studeným počasím pomalu dozrávají.

Milan

host - 150.85 (?), 18.2.2011 8:33

Toto co je vyfoceno bych se bál ukázat. Nechcete pěstovat nějaké pořádné rajčata? Takto porušené plody mám pouze u přivezených Bulharských, ale tyto mám pouze proto, že jsem si je přivezl z Bulharska pře 10-ti roky. Jsou pěkná, pokud se povede počasí. Rudaa

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 18.2.2011 9:06
A proč bál? Ukázat skutečný stav věci po třech zatopeních a totálním napadení plísní, stav kdy rosliny měly v létě více zimy a vody než slunce? Navíc tato odrůda strčila do kapsy všechny ostatní, vloni pro mne No.1, a tady šlo o to ukázat jakého růstu je odrůda (zkuste říct co si představujete pod pojmem "pořádné" rajče, dík).

merapi - (28) - 74.195 (?), 14.9.2010 11:45

Přeji všem pěkný den.

Letos jsem poprvé začal pěstovat vlastní rajčata, objednal jsem je z Tomatofest.

Klíčit jsem je dal asi později a malé rostlinky nejspíš neměly moc světla, tak to šlo pomalu a byly to takové vytáhlé nitky, ale nakonce se vybrat dalo. Měl jsem je v pytlích u zdi domu na jižní straně, podcenil jsem trochu vyvazování a oporu.

Sestava byla následující:

Anna Russian - fakt velká rajčata, největší jsem měl 375 g. Když byla hodně zralá, tak jejich barva byla červenorůžová. Chuť velmi dobrá.

Moskovich - velmi chutná

Sprite - malé červené šištičky, na pohled krásné, na chuť taky, hodně dozrálá byla sladká jak med. Naše malá dcera, která rajčata zatím objevuje, si je dokonce sama zobla.

Orlov - žlutý ruský medvěd, květy byly jakoby srostlé, tak i plod nebyl zrovna přeborník v kráse.

Banana Legs - žluté, podlouhlé, hodně masité, chutnaly nám nejméně.

černá rajčata Black Prince a Black from Tula - černé z Tuly začalo zrát dříve, oboje velmi chutné.

Už se chystám objednávat na příští rok, nasazuji i některé, ve fóru zmíněné.

Jinka objednání ze států není vůbec problém, navíc, semínek je poměrně dost, tak mám i pocit, že to nakonce vyjde stejně, ne-li levněji, než kupovat u nás. Navíc, nabídka je sakra velká.

Přikládám fotku zlatých srpnových dnů.

Sklizeň
Sklizeň
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky >