Mohu již přenést do skleníku?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 28.103 (?), 9.4.2023 14:13, zobrazeno: 26360x
Zdravím myslíte, že mohu přenést sazenice do skleníku a nechat je tam přes noc když nemrzne? Jde o okurky, cukety, dýně, melouny a papriky. Rajčata tam nechávám už delší dobu a přežívají teploty blízké k nule. Když má mrznout tak ale je odnáším dom. Skleník není vytápěný. Děkuji =)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.29 (?), 9.4.2023 17:51
Co všichni máte s tím nastydnutím? :D
Samozřejmě, že je můžete dát do skleníku. V dubnu tam mám už natrvalo vysazeny okurky, a každoročně předpěstovávám ostatní dýně. Žádný vývoj se jim nikdy nezastavil, přestože teploty často klesají blízko k 0. Pro případ mrazu je ve skleníku teplovzdušný ventilátor. Podle počasí jdou mezi začátkem a půlí května pěkné silné dýně ze skleníku ven na záhon.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.29 (?), 9.4.2023 18:45
Tady nikdo v půli dubna rajčata ven nevysazuje, jak jste na takovou kravinu přišel? Proč nazýváte ostatní nýmandy? Nerozumím vám. Napsal jsem pouze svoji každoroční zkušenost s předpěstováním dýní v dubnu ve skleníku, stejně tak tam mám rajčata a řízky fíků. Dělá to tak mnoho lidí, které znám. Dělá to tak i mnoho lidí zde na fóru. To, že vy skleník nemáte a nepředpěstováváte v něm, vás neopravňuje tu předvádět svou agresivitu vůči těm, co tu zkušenost mají. Hm.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 28.103 (?), 9.4.2023 19:56
Mohu ještě dotaz na případnou zkušenost s plodinami: Mochyně, lilek český, celer a květák? Celer a květák jsem tam dnes odnesl, u ostatních váhám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.75 (?), 9.4.2023 20:15
Malá poznámka k celeru - pokud mu bude chladno, tak neutvoří bulvy, ale vykvete (loni se to stalo sousedovi, co spěchal s výsadbou). Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 237.35 (?), 9.4.2023 21:27
To potvrzuji, taky se mi to stalo. Celer chlad vydrzi, ale pak kde do kvetu, takze ven zasadne az po zmrzlych
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|